Nieuwe leeromgeving Verzorging & Verpleging BBL aan Talentencampus in Oss geopend

18 november 2017

ROC de Leijgraaf heeft donderdagmiddag een nieuwe leeromgeving in Oss geopend. Met eigentijds onderwijs wil de school BBL-studenten van de opleidingen Verzorging en Verpleging beter voorbereiden op de zorg van de toekomst.

Samen met zorgorganisaties uit de regio heeft ROC de Leijgraaf de opleidingen Verzorging en Verpleging voor BBL-studenten vormgegeven in een nieuw concept en een passende leeromgeving. Tijdens de feestelijke opening op 9 november wordt stilgestaan bij de essentie hiervan. Daarnaast onthult ROC de Leijgraaf de logo’s van de partners met wie de school in dit nieuwe ‘Leerlandschap’ gaan samenwerken.

Zorgmedewerkers van de toekomst
“De ontwikkelingen in de zorg blijven zich opstapelen”, aldus Jolanda van Kessel, directeur Mens & Maatschappij bij ROC de Leijgraaf. “Denk bijvoorbeeld aan de inzet van technologie, het organiseren van een netwerk om zorgvragers heen en het werken in zelforganiserende teams. Mooie ontwikkelingen, maar ze verlangen andere vaardigheden van de zorgmedewerkers van de toekomst.”
Volgens Van Kessel is er daarom onderwijs nodig waarin studenten skills ontwikkelen waarmee ze voortdurend kunnen meebewegen binnen die steeds veranderende zorgomgeving: “We stimuleren studenten daarom vooral om zélf de regie te pakken. Dat wordt in het werkveld van de toekomst immers ook steeds vaker van ze verwacht.”

Leervragen uit de praktijk
BBL-studenten werken bij erkende leerbedrijven en gaan gemiddeld een dag per week naar school. Ze leren vooral door een goede afstemming tussen de school en de praktijk, vertelt Erna Boeijen, onderwijsmanager bij ROC de Leijgraaf: “Als onderwijsinstelling moeten we daarop inspelen. Dat betekent: minder aanbod gestuurde lessen en méér onderwijs dat zich richt op de dingen waar studenten in de uitvoering écht tegenaan lopen. Op school kunnen studenten zich samen verdiepen In de leervragen die in de praktijk ontstaan. Zo pakken ze zelf de regie en bedenken ze oplossingen voor werkelijke vraagstukken. En dat is precies wat we met dit nieuwe concept willen bereiken.”


Afdelingsdirecteur Jolanda van Kessel en onderwijsmanager Erna Boeijen onthulden de logo's van de samenwerkingspartners waarmee De Leijgraaf samen studenten opleidt.

 
Mevrouw drs. Wilma de Jong, voorzitter van de Raad van Bestuur van BrabantZorg, werd tijdens de opening geïnterviewd.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf opent Leij LivingLab in Veghel

18 november 2017

ROC de Leijgraaf heeft donderdag 2 november het Leij LivingLab in Veghel geopend. Met deze moderne domotica-omgeving speelt de school in op het zorgappartement van de toekomst. Enerzijds door het aanbieden van ervaringsgericht onderwijs, anderzijds door studenten van verschillende opleidingen nu al intensief met elkaar te laten samenwerken. Tijdens de feestelijke opening stonden verschillende sprekers kort stil bij de kansen…

› Lees verder

De Leijgraaf ontvangt award voor internationaliseringsactiviteiten

18 november 2017

VEGHEL/OSS | Het Nationaal Agentschap Erasmus+ heeft woensdag in Utrecht de VET Mobility Charter uitgereikt aan ROC de Leijgraaf en vier andere MBO-instellingen. De Charter is een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationaliseringsactiviteiten en opname in het onderwijscurriculum. De award werd namens De Leijgraaf in ontvangst genomen door Karin Visser en Harman Tietema. Vanuit Europa is de doelstelling dat in 2020…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Open Avond 21 maart

› Kalender