Project dienstverlening ontvangt oorkonde 'Excellent voorbeeld van ketensamenwerking'

20 februari 2018

ROC de Leijgraaf, CSU en Seiso Opleidingen hebben deze week tijdens de Vakbeurs Facilitair in Utrecht een oorkonde ontvangen als 'Excellent voorbeeld van ketensamenwerking in de praktijk' voor het project Dienstverlening van de drie partners in samenwerking met de gemeenten uit Noordoost-Brabant.

"We werden uitgenodigd op het podium waar een kort interview heeft plaatsgevonden. Voorzitter Kees Blokland had verder mooie woorden namens de commissie en ons project kreeg extra meer tijd en aandacht", kijkt projectleider Ria Swinkels van De Leijgraaf terug. "Vooral het innovatieve, de complexiteit van alle verschillende partijen in deze samenwerking, het inrichten van onderwijs en werk voor de doelgroep statushouders werd door hem aangehaald. We hebben er duidelijk een fan bij!"

'Kansen creëren'
Bij dit project volgen statushouders een workshop en krijgen zij voorlichting over een beroep in de dienstverlening (food, schoonmaak, catering). Vervolgens worden zij proefgeplaatst bij een bedrijf, in dit geval CSU, waar zij na een positief intakegesprek een betaalde leerwerkplek van 15 tot 28 uur krijgen. Naast hun baan volgen zij de BBL-opleiding Entree Dienstverlening bij De Leijgraaf. Speciaal voor de statushouders heeft Seiso Opleidingen vaktaal voor de schoonmaakbranche ontwikkeld. "In samenwerking met bedrijven en gemeenten weten we veel kansen te creëren voor statushouders", aldus Ria.
Het project Dienstverlening was ook genomineerd voor de 'Best Practice 2017', maar viel net buiten de prijzen. 

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur voor studenten

20 februari 2018

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.  Het…

› Lees verder

Eerstejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid gaan met 'auto te water'

20 februari 2018

Eerstejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid van ROC de Leijgraaf hebben onlangs samen met de Reddingbrigade Oss een les 'auto te water' gevolgd. Een mooi voorbeeld van praktijk relevant onderwijs voor het beroepsveld. "Deze cursus is aangeboden in het kader van levensreddend handelen", vertelt docent Kevin Serra. "Ik was in contact gekomen met Alphons Bakker van de Reddingsbrigade Oss. Na elkaar gesproken te…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

 • 02

  apr

  Tweede Paasdag

 • 27

  apr

  Koningsdag

› Kalender