Project BIM⁵ officieel gestart

Op maandagochtend 5 maart ging het project BIM⁵ officieel van start met een conferentie in Oss. Tijdens deze conferentie kwamen toonaangevende sprekers vanuit Bouwend Nederland en Uneto VNI aan het woord. Aansluitend was de officiële start van het project.

Wat is BIM5?
In het project BIM5 werken bedrijfsleven, beroepsonderwijs en gemeente Oss samen aan het oprichten van onderwijs voor de gebouwde omgeving, waar vmbo, mbo en hbo elkaar ontmoeten.

Er ontstaat een expertisecentrum gebouwde omgeving, die inhoud krijgt door een lectoraatschap van Avans Hogeschool en een practoraatschap van ROC De Leijgraaf. Samen met 180 bedrijven worden het bestaande onderwijs voor minimaal vier jaar in de steigers gezet. Dit project gaat er voor zorgen dat het onderwijs voor de gebouwde omgeving in de regio volledig up to date is. Op deze manier maken we beroepen voor de gebouwde omgeving interessant voor jongeren en personeel dat al werkzaam is in de bouwsector nu en in de toekomst.

Overig nieuws
ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar starten campagne over geld

In Oss is deze week de campagne ‘Spaar je geld!’ van start gegaan. De campagne is een initiatief van ROC De Leijgraaf en Stichting Met Elkaar, in samenwerking met SchuldHulpMaatje. De organisaties willen jongeren bewust maken van het belang van geld en ze laagdrempelige tools geven om zelf aan de slag te gaan met geldzaken. De leerlingen van De Leijgraaf kunnen op school informatie vinden over MoneyFit.nl, een website met…

› Lees verder

De opschoondag bij ICTO in Cuijk, Oss en Veghel weer succesvol!

In het kader van het keuzedeel Duurzaamheid hebben studenten ICTO van de locaties Cuijk, Oss en Veghel op woensdag 14 maart meegedaan aan de opschoondag: Een jaarlijkse actie (en vooral traditie in Cuijk) in maart om het zwerfafval in de wijken rond ROC de Leijgraaf op de 3 locaties op te ruimen. Op alle drie de locaties waren de wethouders met duurzaamheid in hun portefeuille uitgenodigd om de aftrap te doen van deze dag. In…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

 • 02

  apr

  Tweede Paasdag

 • 27

  apr

  Koningsdag

› Kalender