Roy Scheffers naar landelijke finale Skills Heroes

12 december 2017

Roy Scheffers heeft zich afgelopen week bij kwalificatiewedstrijden in Heerhugowaard als winnaar gekwalificeerd voor de finale van Skills Heroes. De student van de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (BBL3) uit Ravenstein gaat ROC de Leijgraaf vertegenwoordigen tijdens de landelijke finales, die van 15 tot en met 17 maart 2018 gehouden worden in Zwolle.

De 22-jarige Roy liet afgelopen week bij de kwalificatiewedstrijden op het Horizon College in Heerhugowaard zeven andere koks in opleiding achter zich. “De deelnemers moesten voor het tussengerecht kiezen uit gerechten uit de black-box. Daarna kregen ze een half uur voorbereidingstijd om vervolgens aan de slag te gaan met de gerechten”, aldus Ben van Berkel, procesbegeleider Skills Heroes namens De Leijgraaf.
Roy ging van start met een amuse van aardappel en gezoet spek. Het voorgerecht bestond uit een pureesoep van knolselderij, peterselie en truffelolie. Het tussengerecht moest met ingrediënten uit de black box worden gemaakt. Dit werd een gegrilde coquille, kruidencouscous, bleekselderij en een schuim van witte wijn. Het hoofdgerecht bestond uit wildzwijnrack, mosterdsaus, pompoen crème, gekonfijte aardappel en geglaceerde spruitjes. Als nagerecht toverde Roy een eigen creatie van tarte tatin 2.0 met witte chocolademousse.

'Knappe prestatie'
Roy keek met tevredenheid terug op de kwalificatie voor Skills Heroes, het officieuze Nederlands kampioenschap vakwedstrijden voor MBO’ers. “Ik was vooral tevreden over de planning en hygiëne. Elk gerecht kon op tijd de keuken uit. Dat is altijd weer een uitdaging.” Samen met zijn coach Jeroen van den Heuvel had hij de menu’s vooraf al doorgesproken. “We verbleven de nacht voor de kwalificaties ook in een hotel. Alles voor een goede voorbereiding”, weet Roy, die zelf niet had verwacht te winnen. Jeroen van den Heuvel tot slot: “Maar hij ging als een speer en alles klopte. Een knappe prestatie, want de concurrentie was groot.”


Roy Scheffers won de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes in Heerhugowaard.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur voor studenten

12 december 2017

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.  Het…

› Lees verder

Gratis kerstevent 'Jong ontmoet (G)oud' voor ouderen

12 december 2017

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op dinsdag 19 december het kerstevent ‘Jong ontmoet (G)oud’. Ouderen zijn die dag welkom op de schoolvestigingen in Veghel, Oss en Cuijk voor deelname aan één van de vele activiteiten en workshops. Alle activiteiten en workshops worden georganiseerd en begeleid door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca. Er is muziek en voor een hapje en een drankje…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

› Kalender