Leerling Roy van Nuland naar finale Euregionale Verkoopwedstrijd

Leerlingen van zes ROC's in Nederland en vijftien Berufskollegs in Duitsland hebben afgelopen week meegedaan aan de halve finale Euregionale Verkoopwedstrijd 2017 in Kalkar in Duitsland. ROC De Leijgraaf was ook vertegenwoordigd en leverde een winnaar: Roy van Nuland. De provincie Brabant is medefinancier van deze ‘grensoverschrijdende’ verkoopwedstrijd. De finale is op donderdag 16 november.

Ler(n)ende Euregio heeft de 58 beste verkopers van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio uitgenodigd voor de halve finale in Kalkar. Centraal staat dat Duits en Nederlandse leerlingen elkaar ontmoeten en dat ze samen meer verkoopvaardigheden opdoen. Leraren geven tijdens het trainen van het verkoopgesprek waardevolle feedback. De vakexperts van de grootste supermarktketens in Nederland en Duitsland, Albert Heijn, Rewe en Edeka, delen hun adviezen. De heer Schmeinck van Edeka: “We hebben in Duitsland een groot tekort aan goede verkopers. Voor ons is deze wedstrijd daarom heel waardevol. Ik ben blij verrast door de hoge kwaliteit van de deelnemers. Deze verkoopwedstrijd is een fantastische praktijktraining in een uitdagende setting die scholen zelf vaak niet kunnen bieden.” De tweede dag stond in het teken van de halve finale.

Brabantse winnaar
Projectleider Willem van Hees maakte Roy van Nuland van ROC De Leijgraaf (leerling Economie & Bedrijf, vierde van links op de foto) bekend als de Brabantse winnaar. Hij is één van de tien talentvolle verkopers die op donderdag 16 november in het stadhuis van Kleef zullen strijden in de finale om de Duitse en de Nederlandse bokaal ‘beste verkoper van de Euregio 2017’.
Voor de Ler(n)ende Euregio is het euregionaal opleiden van studenten het uitgangspunt. Studenten maken kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van hun buurland. Op deze manier ontvouwt zich een grotere arbeidsmarkt voor studenten. Het bedrijfsleven kan kiezen uit een groter arbeidspotentieel. De Ler(n)ende Euregio wordt gefinancierd uit Europese middelen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf en provincies in Duitsland en Nederland. De provincie Noord-Brabant is medefinancier. 
Meer informatie via www.lerende-euregio.com


Roy van Nuland (vierde van links) heeft de finale bereikt van de Euregionale Verkoopwedstrijd.

Overig nieuws
Erkenning en miljoenensubsidie voor 'onderwijs vernieuwend' BIM5-project

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft ROC de Leijgraaf en  samenwerkingspartners een subsidie van 1,7 miljoen euro toegekend voor het BIM5-project. Het project is bedoeld om de aansluiting tussen mbo en de bouwsector te verbeteren. Op den duur moet een expertisecentrum voor de gebouwde omgeving in Oss ontstaan. De Leijgraaf werkt voor BIM5 samen met een vijftal samenwerkingsverbanden die namens 300…

› Lees verder

Samenwerking Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf bezegeld

Op woensdag 6 september hebben Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf hun samenwerking bezegeld. Vanuit deze samenwerking bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. Ons gezamenlijke doel? Een breed opgeleide professional voor cliënten, gericht op de toekomst. Unieke beroepsopleiding De dubbele diplomering van de opleiding…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

› Kalender