Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35 vakrichtingen gestreden om de medailles.

Niet alleen de uit Nistelrode afkomstige Ruud heeft namens De Leijgraaf het podium gehaald. Wyno Zwanenburg heeft de tweede plek behaald in de vakrichting ICT-beheerder. Bart Ruijs heeft in de vakrichting Autotechniek de derde plek op het podium bemachtigd.

Ereplaatsen in het zeer sterke deelnemers veld waren er voor Demi Akkermans (vierde plek vakrichting Etaleur), Noud Jansen (vierde plek vakrichting Metselaar) en Jawad Rezai (vierde plek vakrichting Verkoper/verkoopspecialist), Jade van Delaux (vijfde plek vakrichting Verkoper/verkoopspecialist) en Gulsum Çetinkaya (zevende plek vakrichting Etaleur).

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo'ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de leerlingen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met voorrondes. Deze vinden plaats op een mbo-instelling en de winnaars gaan door de kwalificaties om vervolgens geselecteerd te kunnen worden voor de nationale finales in Amsterdam. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan WorldSkills in Abu Dhabi.

Skills Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Dat laatste sluit naadloos aan bij de belofte van De Leijgraaf voor uitdagend onderwijs. Deelnemen aan Skills Heroes geeft talenten een podium. Het zorgt voor verdere talentontwikkeling en creëert vaktrots bij de leerlingen, docenten en ouders.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf en Van den Broek Systemen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Veghel – Op dinsdag 2 mei is er een langdurige samenwerking tussen Van den Broek Systemen en ROC de Leijgraaf op het gebied van zorgtechnologie gestart. In de komende periode wordt er in samenwerking een hoogtechnologische domotica-leeromgeving ontwikkeld. Door deze samenwerking aan te gaan, is De Leijgraaf in staat om jongeren op te leiden met de nieuwste technieken gericht op zorgtechnologie.  Buiten de…

› Lees verder

Leerlingen ICT, Techniek en Zorg denken mee over innovatief onderwijs

OSS – Op dinsdag 21 maart ontmoetten leerlingen van verschillende opleidingen elkaar in het iXperium in Oss. Het doel? Meedenken over nieuw onderwijs waarin de combinatie wordt gemaakt tussen Zorg, Technologie en innovatie.  Vrijwel aan het begin van deze bijeenkomst werd meteen goed duidelijk waarom deze combinatie zo hard nodig is. Deze leerlingen spreken nog niet dezelfde vaktaal. Dit terwijl de samenwerking tussen de…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  mei

  Hemelvaart

 • 05

  jun

  2e Pinksterdag

 • 15

  jun

  Open Avond juni

  Ben je op zoek naar meer…

 • 25

  jun

  Suikerfeest

› Kalender