Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf nationaal kampioen Meubelmaker

25 september 2017

OSS – zaterdag 18 maart heeft Ruud van der Heijden van ROC de Leijgraaf in de vakrichting Meubelmaker de landelijke finale van Skills Heroes gewonnen. De finalewedstrijd vond plaats in de RAI in Amsterdam. Als winnaar vertegenwoordigt Ruud niet alleen De Leijgraaf, maar heel Nederland op de Wereldkampioenschappen in Abu Dhabi in oktober dit jaar. Tijdens Skills Heroes The Finals hebben in totaal 311 leerlingen in 35 vakrichtingen gestreden om de medailles.

Niet alleen de uit Nistelrode afkomstige Ruud heeft namens De Leijgraaf het podium gehaald. Wyno Zwanenburg heeft de tweede plek behaald in de vakrichting ICT-beheerder. Bart Ruijs heeft in de vakrichting Autotechniek de derde plek op het podium bemachtigd.

Ereplaatsen in het zeer sterke deelnemers veld waren er voor Demi Akkermans (vierde plek vakrichting Etaleur), Noud Jansen (vierde plek vakrichting Metselaar) en Jawad Rezai (vierde plek vakrichting Verkoper/verkoopspecialist), Jade van Delaux (vijfde plek vakrichting Verkoper/verkoopspecialist) en Gulsum Çetinkaya (zevende plek vakrichting Etaleur).

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo'ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de leerlingen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes begint met voorrondes. Deze vinden plaats op een mbo-instelling en de winnaars gaan door de kwalificaties om vervolgens geselecteerd te kunnen worden voor de nationale finales in Amsterdam. De nationale winnaars zijn Nederlands kampioen in hun beroep en kunnen deelnemen aan WorldSkills in Abu Dhabi.

Skills Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Dat laatste sluit naadloos aan bij de belofte van De Leijgraaf voor uitdagend onderwijs. Deelnemen aan Skills Heroes geeft talenten een podium. Het zorgt voor verdere talentontwikkeling en creëert vaktrots bij de leerlingen, docenten en ouders.

Overig nieuws
Samenwerking Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf bezegeld

25 september 2017

Op woensdag 6 september hebben Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf hun samenwerking bezegeld. Vanuit deze samenwerking bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. Ons gezamenlijke doel? Een breed opgeleide professional voor cliënten, gericht op de toekomst. Unieke beroepsopleiding De dubbele diplomering van de opleiding…

› Lees verder

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw

25 september 2017

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten in september met een nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaatspersoneel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. De cursus sluit tevens naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 16

  okt

  Herfstvakantie

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

› Kalender