Samenwerking Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf bezegeld

25 september 2017

Op woensdag 6 september hebben Severinus Veldhoven en ROC de Leijgraaf hun samenwerking bezegeld. Vanuit deze samenwerking bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. Ons gezamenlijke doel? Een breed opgeleide professional voor cliënten, gericht op de toekomst.

Unieke beroepsopleiding

De dubbele diplomering van de opleiding is uniek. Bij afronding van de opleiding heeft een leerling niet één, maar twee diploma's in handen. Namelijk voor Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg, niveau 4. "Met de samenwerking van Severinus en de onderwijspartner ROC de Leijgraaf hebben we iets bijzonders in handen", aldus Pieter Hermsen, directeur Severinus. "We hebben dezelfde visie op opleiden, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat."
Severinus en ROC de Leijgraaf gaan ook leerlingen in de regio opleiden. Zo volgen ook leerlingen van Lunetzorg en Kempenhaeghe het komende schooljaar deze unieke beroepsopleiding.

Feestelijke aftrap

Om de samenwerking ook daadwerkelijk te bezegelen, gaven zij elkaar symbolisch de hand door middel van een handafdruk op een doek. Deze handafdrukken werden later omringd door succeswensen van onder andere opleiders en studenten. Het doek krijgt een mooie plek aan de muur van het leslokaal. De feestelijke aftrap werd afgesloten met koffie en petit fours waarna de echte les kon beginnen!

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw

25 september 2017

ROC de Leijgraaf, Q-vention en Bouwmensen Oss starten in september met een nieuwe cursus Monteur EPS-woningbouw. Met deze cursus speelt ROC de Leijgraaf in samenwerking met Q-vention in op de behoefte aan gekwalificeerd technisch bouwplaatspersoneel voor de nieuwste trend in Circulaire Energiebouw. De cursus sluit tevens naadloos aan op de praktijk, zodat ervaren bouwmensen weer helemaal bij zijn. Vanaf 4 september 2017…

› Lees verder

Brabant neemt voortouw met innovatie in voedselketen

25 september 2017

Uit maar liefst 100 inzendingen heeft een jury met daarin experts op het gebied van voedsel en hospitality een keuze gemaakt: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zoge-naamde 'Brabantse Keukens' werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen. Dit gebeurt in het kader van We Are Food 2018. Dit betekent de start van een voor Nederland uniek initiatief:…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 16

  okt

  Herfstvakantie

 • 17

  nov

  Open Dag 17 november

  Ben jij op zoek naar informatie…

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

› Kalender