Stairs Run: de stadiontrappen op en af voor KiKa

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op vrijdag 25 mei de Stairs Run, een sportief evenement in het stadion van FC Oss met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Deelnemers worden uitgedaagd om 528 maal, ruim drieduizend of zelfs 5.280 keer de treden van de trappen in het stadion op en af te rennen. “Ben je sportief en doe je graag iets voor het goede doel? Doe dan 25 mei zeker mee aan de Stairs Run”, aldus Jesse van Gestel.

Behalve de sportieve uitdaging vinden er op 25 mei ook verschillende activiteiten plaats op het veld in het FC Oss-stadion. “Het is een evenement voor jong en oud”, vertelt Jesse, die de Stairs Run samen met Mitchell van Lieshout, Syb Wassenberg, Mariënne de Goeij en Nina Swartjes organiseert in het kader van de examinering voor hun studie Coördinator sport- en bewegingsagogie.

Drietal routes
“Afhankelijk van de route die je kiest, loop je het aantal treden op de tribunes van het stadion”, legt Mariënne uit. Net als bij het skiën hebben deelnemers de keuze uit een drietal routes (blauw, rood en zwart). “De blauwe route (528 treden) is de lichtste en de zwarte route is de zwaarste, met 5.280 treden. De rode route zit er tussenin”, vult Nina aan. De deelnamekosten variëren van 5,00 tot 20,00 euro “Het volledige inschrijfgeld en sponsoring door familie en vrienden gaan volledig naar KiKa.”

De Stairs Run past in een langere tradities van Kika Runs die de voorbije jaren door studenten van De Leijgraaf zijn georganiseerd in Oss en omgeving. “Wij hebben bewust gekozen voor KiKa”, verduidelijkt Syb. “Een gezond kind heeft wel honderd wensen. Een ziek kind maar één en dat is beter worden. Door geld in te zamelen, hopen wij daaraan te kunnen bijdragen.”

Kijken of helpen?
Wie slechts wil komen kijken of deelnemers wil aanmoedigen, is uiteraard ook van harte welkom. “Daarvoor betaal je slechts 3,00 euro entree”, zegt Mitchell. “Overigens zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Wie belangstelling heeft kan ons mailen op stairsrunkika@gmail.com.”

De Stairs Run for Kika is vrijdag 25 mei van 16.00 tot 20.00 uur in het FC Oss-stadion aan de Nelson Mandelaboulevard. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.stairsrunkika.com

Overig nieuws
Studente Elke de Jong speelt met Theatergroep Trots voor scholieren in Oss, Veghel, Cuijk en Uden

Theatergroep Trots brengt in juni voor studenten en medewerkers van De Leijgraaf en scholieren van middelbare scholen uit de regio weer een twaalftal voorstellingen op de planken van de theaters in Oss, Veghel, Cuijk en Uden. In ‘Code Z’ (De kracht van de generatie) komen actuele onderwerpen en alledaagse problematiek uitgebreid aan bod. Eén van de hoofdrolspeelsters is Elke de Jong. “Code Z is een zeer herkenbare…

› Lees verder

Studenten zorg- en welzijn bij De Leijgraaf kunnen rekenen op baangarantie

Jongeren die komend schooljaar kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding (niveau 3 of hoger) bij ROC de Leijgraaf, kunnen rekenen op een baan. Deze baangarantie is donderdag 18 april vastgesteld tijdens het bestuurlijk overleg van zorg- en welzijnsorganisaties in Noordoost-Brabant. De baangarantie geldt voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. “Studenten kunnen daarbij ook nog rekenen op een stagegarantie. Iedereen is…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 12

  jun

  Open avond 12 juni

 • 15

  jun

  Suikerfeest

 • 16

  jul

  Zomervakantie

› Kalender