Stairs Run: de stadiontrappen op en af voor KiKa

16 November 2018

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op vrijdag 25 mei de Stairs Run, een sportief evenement in het stadion van FC Oss met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Deelnemers worden uitgedaagd om 528 maal, ruim drieduizend of zelfs 5.280 keer de treden van de trappen in het stadion op en af te rennen. “Ben je sportief en doe je graag iets voor het goede doel? Doe dan 25 mei zeker mee aan de Stairs Run”, aldus Jesse van Gestel.

Behalve de sportieve uitdaging vinden er op 25 mei ook verschillende activiteiten plaats op het veld in het FC Oss-stadion. “Het is een evenement voor jong en oud”, vertelt Jesse, die de Stairs Run samen met Mitchell van Lieshout, Syb Wassenberg, Mariënne de Goeij en Nina Swartjes organiseert in het kader van de examinering voor hun studie Coördinator sport- en bewegingsagogie.

Drietal routes
“Afhankelijk van de route die je kiest, loop je het aantal treden op de tribunes van het stadion”, legt Mariënne uit. Net als bij het skiën hebben deelnemers de keuze uit een drietal routes (blauw, rood en zwart). “De blauwe route (528 treden) is de lichtste en de zwarte route is de zwaarste, met 5.280 treden. De rode route zit er tussenin”, vult Nina aan. De deelnamekosten variëren van 5,00 tot 20,00 euro “Het volledige inschrijfgeld en sponsoring door familie en vrienden gaan volledig naar KiKa.”

De Stairs Run past in een langere tradities van Kika Runs die de voorbije jaren door studenten van De Leijgraaf zijn georganiseerd in Oss en omgeving. “Wij hebben bewust gekozen voor KiKa”, verduidelijkt Syb. “Een gezond kind heeft wel honderd wensen. Een ziek kind maar één en dat is beter worden. Door geld in te zamelen, hopen wij daaraan te kunnen bijdragen.”

Kijken of helpen?
Wie slechts wil komen kijken of deelnemers wil aanmoedigen, is uiteraard ook van harte welkom. “Daarvoor betaal je slechts 3,00 euro entree”, zegt Mitchell. “Overigens zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Wie belangstelling heeft kan ons mailen op stairsrunkika@gmail.com.”

De Stairs Run for Kika is vrijdag 25 mei van 16.00 tot 20.00 uur in het FC Oss-stadion aan de Nelson Mandelaboulevard. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.stairsrunkika.com

Overig nieuws
Laboratoriumschool feestelijk geopend

16 November 2018

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst. Gemoderniseerd"De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit", vertelt Marieke…

› Lees verder

Schoolkosten mbo

16 November 2018

Op 10 juli heeft de minister OCW een brief gestuurd naar de Tweede Kamer met als doel om nadere duidelijkheid te verschaffen over de regels omtrent schoolkosten in het mbo. Deze brief is ook in verschillende media onder de aandacht gebracht met als gevolg dat er veel vragen leven bij ouders en studenten over de schoolkosten. De nieuwe regels omtrent schoolkosten zijn van toepassing vanaf schooljaar 2019-2020. Het komende…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  Dec

  Kerstvakantie

 • 27

  Jan

  Open Dag 27 januari

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie

 • 14

  Mar

  Open avond 14 maart

› Kalender

Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.