Eerstejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid gaan met 'auto te water'

20 februari 2018

Eerstejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid van ROC de Leijgraaf hebben onlangs samen met de Reddingbrigade Oss een les 'auto te water' gevolgd. Een mooi voorbeeld van praktijk relevant onderwijs voor het beroepsveld. "Deze cursus is aangeboden in het kader van levensreddend handelen", vertelt docent Kevin Serra.

"Ik was in contact gekomen met Alphons Bakker van de Reddingsbrigade Oss. Na elkaar gesproken te hebben zijn wij de uitdaging aangegaan om een spectaculaire auto te water les aan te bieden voor de eerstejaars studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid", legt Serra uit.
De eerstejaars studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid hebben twee lessen reddingszwemmen gekregen van de Reddingsbrigade Oss, waarvan de laatste les auto te water. Serra: "Dit een grensverleggende activiteit waarbij de studenten uitdagingen leren aan te gaan en om te gaan met spanning. Daarnaast is dit een prachtig voorbeeld van praktijk relevant onderwijs voor het beroepsveld."

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur voor studenten

20 februari 2018

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.  Het…

› Lees verder

Project dienstverlening ontvangt oorkonde 'Excellent voorbeeld van ketensamenwerking'

20 februari 2018

ROC de Leijgraaf, CSU en Seiso Opleidingen hebben deze week tijdens de Vakbeurs Facilitair in Utrecht een oorkonde ontvangen als 'Excellent voorbeeld van ketensamenwerking in de praktijk' voor het project Dienstverlening van de drie partners in samenwerking met de gemeenten uit Noordoost-Brabant. "We werden uitgenodigd op het podium waar een kort interview heeft plaatsgevonden. Voorzitter Kees Blokland had verder mooie…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

 • 30

  mrt

  Goede Vrijdag

 • 02

  apr

  Tweede Paasdag

 • 27

  apr

  Koningsdag

› Kalender