Studenten PIT houden 'Open Huis' in Uden voor Het Glazen Huis

13 december 2017

Studenten PIT van ROC de Leijgraaf houden op de schoollocatie in Uden op maandag 18 december een Open Huis in kerstsferen om geld in te zamelen voor de actie ‘Serious Request 2017’ van 3FM. Ook laten studenten zich van 10 op 11 december 24 uur lang opsluiten in een glazen huis in Uden. “Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, er is muziek en natuurlijk een hapje en een drankje”, aldus projectleider Jim Broeren.

Food Business & Hospitality is het thema van het Open Huis, waar een tiental ondernemende projecten plaatsvinden. “Gedurende de middag is er volop bedrijvigheid en gelegenheid tot het kennismaken met studenten en docenten. Ook zijn er korte workshops en presentaties waarmee het PIT-programma wordt toegelicht aan geïnteresseerden”, verduidelijkt Broeren. Voorafgaand aan het Open Huis laten studenten zich opsluiten van zondag 10 tot en met maandag 11 december, van 12.00 tot 12.00 uur, in een Glazen Huis aan de Pastoor Spieringsstraat 209 in Uden. Gedurende deze 24 uur zijn er ook deejays, is er live TV en worden speciale pakketten en producten verkocht voor het goede doel.

Serious Request
De activiteiten van de studenten PIT (community waar leerlingen van De Leijgraaf werken aan hun ondernemendheid en ondernemerszin) zijn bedoeld om geld op te halen voor ‘Serious Request’, dat dit jaar in het teken staat van hereniging van gezinsleden die elkaar zijn kwijtgeraakt door oorlogs- of natuurgeweld. Het Open Huis is van 14.00 tot 20.00 uur bij ROC de Leijgraaf aan de Udenseweg 2 in Uden. Rond 19.30 uur wordt het ingezamelde eindbedrag van de verschillende acties bekendgemaakt. “Op woensdag 20 december gaan we met alle studenten en docenten het opgehaalde bedrag naar het Glazen Huis in Apeldoorn brengen”, besluit Broeren.

Overig nieuws
ROC de Leijgraaf start met financieel spreekuur voor studenten

13 december 2017

ROC de Leijgraaf start met ingang van 2018 met een financieel spreekuur voor studenten, die elke woensdagmiddag op de locatie Veghel terecht kunnen met al hun vragen over geld en financiën. Het financieel spreekuur is een gezamenlijk initiatief van De Leijgraaf, Ons Welzijn en de gemeenten Uden en Meierijstad. Ook wordt in Veghel gestart met MoneyWays, een nationaal lesprogramma voor armoede- en schuldenpreventie.  Het…

› Lees verder

Gratis kerstevent 'Jong ontmoet (G)oud' voor ouderen

13 december 2017

Studenten van ROC de Leijgraaf houden op dinsdag 19 december het kerstevent ‘Jong ontmoet (G)oud’. Ouderen zijn die dag welkom op de schoolvestigingen in Veghel, Oss en Cuijk voor deelname aan één van de vele activiteiten en workshops. Alle activiteiten en workshops worden georganiseerd en begeleid door studenten van de opleidingen ICTO, Mens & Maatschappij en Horeca. Er is muziek en voor een hapje en een drankje…

› Lees verder

› Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina:

Kalender

 • 25

  dec

  Kerstvakantie

 • 04

  feb

  Open Dag 4 februari

 • 12

  feb

  Voorjaarsvakantie

 • 21

  mrt

  Inschrijfavond 21 maart

› Kalender