fbpx

De Leijgraaf is een UNESCO-school

De wereld heeft ontzettend veel te bieden: contacten, avontuur, kennis, uitdagingen, enz. Nu al. En later misschien nog wel meer. Wat kunnen wij daar tegenover stellen? Hoe kunnen wij iets terugdoen? Jij, wij, iedereen? Wat ons betreft: veel. Om dat te onderschrijven en uit te dragen, zijn we sinds 2013 een UNESCO-school.

Wat is een UNESCO-school?

UNESCO wil de wereldvrede bevorderen via Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Communicatie. Vrede begint immers in de hoofden van mensen, zegt ze daar zelf over. Intussen hebben meer dan 10.000 scholen in 181 landen aangegeven actief aan die ambitie bij te willen dragen. De Leijgraaf is een van de 41 UNESCO-scholen in Nederland.

Wat doet een UNESCO-school?

Iedere UNESCO-school belooft om binnen en buiten het reguliere onderwijs actief aan de slag te gaan met de vier thema’s van UNESCO:

  1. Vrede en mensenrechten
  2. Intercultureel leven
  3. Wereldburgerschap
  4. Duurzaamheid

Hoe je die rol invult, is aan de school zelf. Je mag aanhaken bij bestaande nationale of internationale initiatieven, je mag ook zelf initiatieven ontwikkelen. Zolang je de leerlingen maar laat inzien dat zij er toe doen; en dat je hen uitdaagt verantwoordelijkheid te nemen in het nastreven van die betere samenleving. 

Meer informatie over De Leijgraaf als UNESCO-school

Op verschillende plekken op internet vind je meer informatie over UNESCO-scholen en kun je volgen wat we er als De Leijgraaf aan doen om studenten uit te dagen:

  • Op www.unescoscholen.nl vind je heldere tekst en uitleg over wat een UNESCO-school precies is en waar een school aan moet voldoen om zichzelf UNESCO-school te mogen noemen.
  • Op onze Facebook-pagina houden we je up-to-date van de projecten die er lopen en van wat wij doen aan het realiseren van die ultieme droom: wereldvrede.

Filter

0
088-0170000