Bedrijfsplan 2015-2018/Kwaliteitsplan 2015-2018

Bedrijfsplan 2015-2018/Kwaliteitsplan 2015-2018

Bedrijfsplan 2019-2022

Daar stond hij. Vijftien jaar oud en vastbesloten om de wereld te veroveren. Met een gezonde dosis lef vroeg hij me hoe hij zijn droom kon realiseren: ondernemer worden. Een bedrijfsbezoek had zijn ogen geopend, een gastles had het definitieve zetje gegeven. 'Ik weet nog niet hoe, zei hij, 'maar dát wil ik ook: een eigen zaak.' De twinkeling in zijn ogen sprak boekdelen: met de juiste begeleiding zou het hem lukken.

Als school hebben we een belangrijke opdracht: onze studenten voorbereiden op de rest van hun leven. Zodat ze, als werknemer én als mens, optimaal voorbereid zijn om hun dromen te realiseren in een regio die veel van hen vraagt. Ik overdrijf daarom niet als ik zeg dat we ons mede-verantwoordelijk voelen voor het geluk van onze studenten. En daarmee ook voor het geluk van de directe omgeving om ons heen.

Die rol kunnen we alleen spelen als we onze studenten én onze medewerkers sterk verbinden met onze omgeving, de directe regio in het bijzonder. Daar gaat het voor de meesten van hen immers gebeuren. Daar leggen we de komende jaren dus nog veel sterker dan voorheen onze focus. We brengen het onderwijs naar buiten en halen de praktijk naar binnen: de regio als klaslokaal.

Ik hoop dat ik u daar de komende jaren vaak ga zien. En dat u dan dezelfde ervaring heeft als ik. Want er is niets mooier dan de twinkeling in de ogen van een student met een droom.

Peer van Summeren
voorzitter College van Bestuur

 

Kwaliteitsplan 2015-2018

In navolging van de kwaliteitsafspraken die voortkomen uit het Bestuursakkoord mbo 2014 hebben MBO onderwijsinstellingen die in aanmerking willen komen voor de daarvoor bestemde middelen voor 1 mei 2015 een kwaliteitsplan aangeleverd. De volgende thema’s vormen daarbij de leidraad:

 • Professionalisering (ook van de examenfunctionarissen)
 • Intensivering van het onderwijs in de Nederlandse taal en rekenen
 • Terugdringen van voortijdig schoolverlaten
 • Bevorderen van de beschikbaarheid en kwaliteit van de beroepspraktijkvormingsplaatsen (bpv)
 • Stimuleren van excellentie
 • Verbeteren van studiewaarde

Hierbij stellen wij beschikbaar het kwaliteitsplan 2015 – 2018 van ROC de Leijgraaf. De timing is uitstekend. Ons nieuwe bedrijfsplan ‘Samen Onderwijs Maken’ is net opgeleverd. Wij constateren dat het landelijk beleid en het Leijgraafbeleid mooi in elkaars verlengde liggen voor wat betreft de thema's. 

 

 

Deel deze pagina:

Kalender

 • 27

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (vrijdag)
 • 28

  Sep

  Onderwijsbeurs Zuid (zaterdag)
 • 14

  Oct

  Herfstvakantie
 • 15

  Nov

  Open Dag 15 november

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen
Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.