Bedrijfsplan 2015-2018/Kwaliteitsplan 2015-2018

Bedrijfsplan 2015-2018/Kwaliteitsplan 2015-2018

Bedrijfsplan 2015-2018 een gezamenlijke missie

De Leijgraaf zijn we samen. Een cliché, maar niets is zo waar als een cliché. We hebben ons samen gebogen over de inhoud van het bedrijfsplan. Een belangrijke randvoorwaarde bij de ontwikkeling van het bedrijfsplan was de betrokkenheid van leerlingen, docenten en ondersteunend personeel en bedrijven bij het proces. Onze missie is immers een gezamenlijke missie. Daarom is het niet meer dan logisch dat we hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfsplan.

Karin Visser, College van Bestuur: "In het nieuwe bedrijfsplan stellen wij het leren van de leerling centraal in alles wat we doen. Natuurlijk is de regio nog steeds belangrijk, maar door het leren van de leerling centraal te stellen, staan we nog steeds voor de regio klaar. De meeste leerlingen blijven immers na hun opleiding in de regio wonen en werken. Belangrijk is dat de focusverschuiving voor nog beter onderwijs zorgt. De leerling is wie ons bindt, vanuit die basis een verandering op gang brengen is dus logisch."

"Wat we doen, doen we al goed. Maar het kan altijd beter. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Dat lukt alleen als wij allemaal betrokken zijn. Voor de ontwikkeling van het bedrijfsplan hebben we daarom naar werkvormen gezocht die aansluiten bij de belevingswereld van de medewerkers en leerlingen. Werkvormen waarmee ze zelf in contact komen met hun eigen creativiteit. We hebben vooral gezocht naar rolwisselingen. Managers die voor een dag ruilen met het CvB, leerlingen die opeens in de huid van de docent kruipen en omgekeerd. Zo hebben wij de beste ideeën en thema's boven water gekregen. "Ideeën waar we samen mee verder kunnen", aldus Karin.

Bedrijfsplan 2015 - 2018 Samen Onderwijs Maken

Proces in het kort
Voor de ontwikkeling van het bedrijfsplan hebben we gezocht naar een werkwijze die inspireert en betrokkenheid stimuleert. Vanaf maart 2014 is het traject uitgerold met daarin alle stappen die we dit jaar gaan nemen op weg naar ons nieuwe bedrijfsplan. Diverse bijeenkomsten en workshops met vertegenwoordigers uit de breedte van de organisatie maken daar deel van uit.

Karin Visser: "In het verleden was het bedrijfsplan vooral een samenwerking tussen het CvB en de directeuren. Daarna werden sessies gehouden voor draagvlak. Nu hebben we alles naar voren gehaald. We hebben 3 belangrijke stakeholders gekozen; de medewerkers, de leerlingen en de regionale bedrijven, en we hebben werkvormen gekozen om op een inspirerende manier input bij de stakeholders op te gaan halen. Bovendien wilden we meer draagvlak creëren voor ons verhaal. Wat dat betreft voeren wij eigenlijk het bedrijfsplan al uit."

Ook in de toekomst blijft De Leijgraaf samen met haar leerlingen en het bedrijfsleven het onderwijs maken. De ontwikkelingen kunnen gevolgd worden op het digitale platform van De Leijgraaf http://www.samenonderwijsmakenbijdeleijgraaf.nl

Kwaliteitsplan 2015-2018

In navolging van de kwaliteitsafspraken die voortkomen uit het Bestuursakkoord mbo 2014 hebben MBO onderwijsinstellingen die in aanmerking willen komen voor de daarvoor bestemde middelen voor 1 mei 2015 een kwaliteitsplan aangeleverd. De volgende thema’s vormen daarbij de leidraad:

 • Professionalisering (ook van de examenfunctionarissen)
 • Intensivering van het onderwijs in de Nederlandse taal en rekenen
 • Terugdringen van voortijdig schoolverlaten
 • Bevorderen van de beschikbaarheid en kwaliteit van de beroepspraktijkvormingsplaatsen (bpv)
 • Stimuleren van excellentie
 • Verbeteren van studiewaarde

Hierbij stellen wij beschikbaar het kwaliteitsplan 2015 – 2018 van ROC de Leijgraaf. De timing is uitstekend. Ons nieuwe bedrijfsplan ‘Samen Onderwijs Maken’ is net opgeleverd. Wij constateren dat het landelijk beleid en het Leijgraafbeleid mooi in elkaars verlengde liggen voor wat betreft de thema's. 

 

 

Deel deze pagina:

Kalender

 • 24

  Dec

  Kerstvakantie

 • 27

  Jan

  Open Dag 27 januari

  https://www.leijgraaf.nl/opendag

 • 04

  Mar

  Voorjaarsvakantie

 • 14

  Mar

  Open avond 14 maart

› Kalender

0/0

Nieuws

› Meer nieuws

Rondleiding

afspelen
afspelen
Wil je hulp bij je studiekeuze?

Laat je gegevens achter en ontvang meer informatie
over onze opleidingen naar jouw keuze.