De Leijgraaf zoekt vrijwilligers

Voor het team Volwassenen zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met Nederlands als Tweede Taal (NT2)-onderwijs en de daarbij behorende doelgroep.

De inburgeringstrajecten worden uitgevoerd door het team Volwassenen van De Leijgraaf. Als vrijwilliger ondersteunt u de docent en de deelnemers bij inburgeringstrajecten door middel van het uitvoeren van (deel) opdrachten zoals het begeleiden van subgroepjes bij spreekopdrachten en schrijfopdrachten. Ook biedt u ondersteuning aan deelnemers bij het werken op de computer.

Wat wij van u verwachten

De Leijgraaf stelt een aantal eisen aan vrijwilligers. U beheerst de Nederlandse taal en hebt affiniteit met de doelgroep. U bent digitaal vaardig, kunt snel schakelen en kunt tegen hectiek. U ondersteunt deelnemers tijdens het volgen van een inburgeringstraject. De deelnemer is en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen traject. Van onze vrijwilligers vragen wij tevens integriteit, klantgerichtheid en flexibiliteit. U bent minimaal 1 tot 3 dagdelen beschikbaar.

De werktijden zijn van:
– 9.00 tot 12.00 uur
– 12.30 tot 15.30 uur
– 19.00 tot 22.00 uur

Wat wij u bieden

De Leijgraaf biedt vrijwilligers voor inburgeringstrajecten de mogelijkheid om in contact te komen met verschillende culturen. U krijgt toegang tot lesmethodes en didactiek van het NT2- onderwijs. Als vrijwilliger ontvangt u een onkostenvergoeding van maximaal € 170,00 per maand gedurende 10 maanden, afhankelijk van het aantal dagdelen dat u ingezet bent. Twee maal per jaar organiseren we een bijeenkomst met alle vrijwilligers met als doel kennisdeling en kennismaking.

Over De Leijgraaf

De Leijgraaf is verdeeld over twee regiocolleges in Noordoost-Brabant. Onze cultuur is informeel, wij staan met beide benen op de grond. Wij bereiden de studenten uit de regio niet alleen voor op een loopbaan, maar ook op een plek als mens in de samenleving. Actief burgerschap en ondernemerszin zijn belangrijk. De regio is ons klaslokaal. Heeft u interesse, stuur dan een mail naar vacature@leijgraaf.nl

Filter

0
088-0170000