fbpx

De Leijgraaf zoekt simulanten

De simulantenbank: brug tussen school en werkveld

Geen databank met foto’s waaruit je een simulant kunt kiezen, maar wel: een bestand van vrijwilligers die zijn getraind om in een klas situaties na te spelen aan de hand van een casus.

Met behulp van simulatiespel kunnen studenten op een veilige manier oefenen binnen hun toekomstige beroep. Studenten krijgen de mogelijkheid om te groeien van feedback en om eigen kwaliteiten en leerpunten te ontdekken.
Leren – en ontwikkelen staan centraal. Docenten en simulanten zijn enthousiast en vinden het leuk om leerlingen een kans te geven om zich in een nagebootste praktijk te ontwikkelen. Het simuleren en de gekozen methodiek ondersteunen ervaringsleren. We gaan uit van succeservaringen en het geven van constructieve, op ontwikkeling gerichte feedback.

Wat wij van jou verwachten

Simulanten worden getraind in de rollen en taken van een simulant, waaronder het geven van feedback aan de student tijdens en na het simulatiespel. De Simulantenbank traint daarnaast ook docenten om op een efficiënte en veilige manier een simulatiespel in te zetten in de lessen.

Tijdens de training oefenen zij met de eigen rol, o.a. hoe verschillende activerende werkvormen in te zetten. De verschillende werkvormen zijn handreikingen zijn voor de opbouw van het gebruik van simulanten in de les. In beide trainingen wordt uitgegaan van dezelfde feedbackmethode. Deze wordt ingezet in de klas en bij de nabespreking tussen docent en simulant.

De Leijgraaf stelt een aantal eisen aan simulanten. U beheerst de Nederlandse taal en hebt affiniteit met de doelgroep. De simulant vindt het leuk om met allerlei soorten studenten om te gaan

Wat wij jou bieden

De Leijgraaf biedt simulanten een onkostenvergoeding van maximaal € 170,00 per maand gedurende 10 maanden, afhankelijk van het aantal dagdelen dat u ingezet bent.

Over De Leijgraaf

De Leijgraaf is verdeeld over twee regiocolleges in Noordoost-Brabant. Onze cultuur is informeel, wij staan met beide benen op de grond. Wij bereiden de studenten uit de regio niet alleen voor op een loopbaan, maar ook op een plek als mens in de samenleving. Actief burgerschap en ondernemerszin zijn belangrijk. De regio is ons klaslokaal.

Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als simulant? Meld je dan aan bij Leijacademie@leijgraaf.nl. Wil je liever eerst wat meer weten of horen over de ervaringen van anderen, dan kan dat natuurlijk ook.

Filter

0
088-0170000