fbpx

De Leijgraaf zoekt vrijwilligers

We zoeken vrijwilligers voor onze inburgeringstrajecten. Je ontvangt hiervoor een onkostenvergoeding. Is je Nederlands uitstekend, heb je affiniteit met de inburgeringsdoelgroep en ben je minimaal een dagdeel per week beschikbaar? Lees dan snel verder.

Het team Volwassenen van De Leijgraaf verzorgt de inburgeringstrajecten en geeft Nederlands als tweede taal onderwijs (NT2). Vrijwilligers ondersteunen de docent hierbij en begeleiden deelnemers bij spreek- en schrijfopdrachten. Als vrijwilliger help je deelnemers ook bij het werken op de computer.

Wat wij van jou verwachten

Je ondersteunt deelnemers bij het inburgeringstraject vanuit het uitgangspunt dat de deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor zijn eigen traject. Je beheerst de Nederlandse taal goed en hebt affiniteit met de doelgroep. Ook ben je digitaal vaardig, integer, flexibel en bestand tegen hectiek. Je bent minimaal 1 tot 3 dagdelen beschikbaar. Onze dagdelen zijn:

  • 9.00 tot 12.00 uur
  • 12.30 tot 15.30 uur
  • 19.00 tot 22.00 uur

Wat wij jou bieden

Als vrijwilliger kom je in contact met mensen uit uiteenlopende landen en verschillende culturen voor wie die de Nederlandse taal en cultuur nieuw is. Je maakt kennis met de lesmethodes en didactiek van het NT2- onderwijs.

Je ontvangt een onkostenvergoeding van € 5,- per uur met een maximum van € 170,00 per maand (voor maximaal 10 maanden per jaar). Twee maal per jaar neem je deel aan een bijeenkomst met alle vrijwilligers en maak je kennis met elkaar en wissel je ervaringen uit.

Over De Leijgraaf

De Leijgraaf is verdeeld over twee regiocolleges in Noordoost-Brabant. Onze cultuur is informeel, wij staan met beide benen op de grond. Wij bereiden de studenten uit de regio niet alleen voor op een loopbaan, maar ook op een plek als mens in de samenleving. Actief burgerschap en ondernemerszin zijn belangrijk. De regio is ons klaslokaal.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Stuur een mail naar vacature@leijgraaf.nl

Filter

0
088-0170000