fbpx

13 februari 2020

Student autotechniek De Leijgraaf wint prijs ‘Autotechnicus van de toekomst 2020’

Thijs van Grinsven (rechts op de foto) mag zich ‘Autotechnicus van de toekomst 2020’ noemen. Afgelopen week behaalde hij de eerste plaats tijdens de landelijke vakwedstrijd ‘Autotechnicus van de toekomst 2020’ in Gorinchem. Thijs zit in het vierde jaar van de opleiding Technisch specialist personenauto’s op De Leijgraaf in Veghel.

De weg naar de finale begon in november vorig jaar met de start van online voorrondes. Hier deden ruim 1100 deelnemers aan mee. In de negen weken daarop voerden de 805 autotechnici in opleiding een kennistest uit. Uiteindelijk plaatsten de vier beste autotechnici zich voor de finale.

De voorrondes

Tijdens de voorrondes kreeg iedere deelnemer dezelfde opdracht: “Maak voor een beginnende monteur een aansluitbeschrijving van een autoradio-opstelling”. Op het eerste gezicht een ongebruikelijke klus voor aanstormend autotechnisch talent. Maar om dit tot een goed einde te brengen moesten de deelnemers meten, diagnosestellen en rapporteren. Drie belangrijke vaardigheden voor een autotechnicus. Een extra moeilijkheidsgraad was de tijdsdruk. Het ging niet alleen om de goede antwoorden, maar ook om de tijd die de deelnemers hiervoor nodig hadden.

De finale

In tegenstelling tot de voorrondes was de finale levensecht. Storingen oplossen aan voertuigen. Motoren die plotseling stopten en zekeringen die doorbrandden. Aan het einde van de dag bleek dat Thijs van Grinsven de storingen het beste en snelste had opgelost en won daarmee de titel: “Autotechnicus van de toekomst 2020”. Gefeliciteerd Thijs!

Radio interview Radio 1

Thijs van Grinsven (spoel door naar 49:20) >   https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/uitzendingen/736022-2020-02-11

Filter

0
088-0170000