Praktijkprojecten

Als je een opleiding volgt bij De Leijgraaf, stomen we je praktisch en heel gericht klaar voor een prachtige loopbaan. Onderdeel van je opleiding zijn projecten bij bedrijven in de regio. Bij sommige opleidingen voer je je projecten uit binnen De Leijgraaf. Zo ben je op weg naar een prachtige loopbaan!

Opleidingsrestaurant

Leuk dat u interesse hebt in een bezoek aan een van onze opleidingsrestaurants in Cuijk of Oss. Onze studenten binnen de horeca-opleidingen hebben praktijklessen waarin de vaardigheden aangeleerd worden om in het beroepenveld optimaal aan de slag te kunnen.

U bent tijdens deze praktijklessen van harte welkom tussen 17.15 uur – 17.30 uur, waarna de studenten een driegangendiner voor u uitserveren. In onze restaurants hebben wij geen vaste menukaart maar wekelijks wisselende gerechten. De gerechten worden namelijk aangepast aan de technieken die de studenten aangeleerd krijgen.

Gezien er geen vaste menukaart is, kunt u van te voren aangeven of u een bepaalde voedingswens heeft. Denk daarbij aan een mogelijke voedselallergie, het niet eten van vlees/vis of een vegetarische keuze. Dit vernemen wij graag uiterlijk één week voor aanvang van het diner.

Normaliter zijn de kosten van een driegangenmenu €12,50 per persoon exclusief de drankjes. Wanneer u met een groter gezelschap komt dineren (vanaf 10 personen) heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een dinerarrangement. Dit arrangement van €18,50 per persoon bestaat uit het driegangendiner en twee á drie consumpties.

In het opleidingsrestaurant Meesters te Cuijk is het mogelijk om van maandag tot en met donderdag tussen 11.00 uur en 14.00 uur te lunchen. Voor de lunch hoeft u niet te reserveren maar mocht u met een groter gezelschap komen, is reserveren gewenst. U kunt tijdens de lunch gebruik maken van onze lunchkaart.

Onze studenten bevinden zich tijdens de praktijklessen in een leeromgeving waarin zowel van successen als van fouten geleerd wordt. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u uiteraard terecht bij onze docenten.

U kunt reserveren tijdens kantooruren, op basis van beschikbaarheid via 088 017 0000 of voor restaurant Meesters te Cuijk per email daan.erps@leijgraaf.nl of restaurant Euterpe te Oss thomas.sluijters@leijgraaf.nl.

Wij kijken uit naar uw komst!

LeijHuis

In het LeijHuis maken we ons sterk voor ouderen en mensen met een beperking in de regio. Het Leijhuis is een ontmoetingscentrum, en daarnaast een belangrijke plek voor onze Zorg- en Welzijnstudenten. Zij bereiden zich in het LeijHuis voor op hun toekomst.

Kom langs in het Leijhuis

Benieuwd naar het Leijhuis? Je kunt iedere maandag, woensdag en vrijdag langskomen in het Leijhuis in Veghel, en op dinsdag en woensdag in Oss. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, een praatje of een lekkere lunch, maar je kunt ook meedoen aan een van de activiteiten die onze studenten voorbereiden en verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kookactiviteit
 • Spel- of bewegingsactiviteit
 • High tea
 • Bereiden van diverse stamppotten
 • Sjoelen
 • Creatief bezig zijn met materialen (zoals verf, stof, papier)
 • Ondersteuning bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet of computer

Aanmelden

Het LeijHuis in Veghel is gevestigd aan Muntelaar 10 (De Leijgraaf, iedere maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur). Het LeijHuis in Oss is gelegen aan Euterpelaan 100 in Oss (restaurant van De Leijgraaf, iedere dinsdag en woensdag van 9.30 tot 12.30 uur).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar leijhuis@leijgraaf.nl. Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, zoals activiteiten waar materialen voor gebruikt worden (2 euro) en koken (4 euro). De lunch kost 2 euro. Wilt u meer informatie (of heeft u vervoer nodig)? Bel naar (088) 017 89 36.

LeijThuis

Naast het LeijHuis is er ook LeijThuis. Studenten bezoeken dan mensen thuis of bij maatschappelijke organisaties. Ze ondersteunen zelfstandige wonende mensen bij verschillende activiteiten, zoals:

 • Het huishouden
 • Boodschappen
 • Koken
 • Wandelen
 • Bewegingsoefeningen
 • Instellen van de elektronica (zoals Smart-TV)
 • Kleine reparaties
 • Telefoonabonnementen doorgronden
 • Internetten
 • En nog veel meer…

Daarnaast ondersteunen onze studenten maatschappelijke organisaties bij (wekelijkse) activiteiten, zoals het koffie-uurtje in het verpleeghuis, de knutselmiddag, extra leesondersteuning op de basisschool of een bewegingsles voor ouderen in de gymzaal.

Foodtruck

Een foodopleiding is niet compleet zonder eigen foodtruck… Die hebben we dus ook! Onze foodtruck zetten we in bij verschillende (voor)opleidingen en activiteiten. Hij is niet alleen voorbehouden aan studenten van onze foodopleidingen, maar ook voor bijvoorbeeld de opleidingen Manager Ondernemer Horeca, Installatietechniek, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Autotechniek. Onze foodtruck is ook aanwezig op verschillende festivals en braderieën in de regio.

iXtruck

De iXtruck is een bijzonder leslokaal op wielen. Studenten van verschillende opleidingen hebben een ‘gewone’ truck omgebouwd tot de iXtruck. Verlichting, elektra, uitklaptafels, de vloer, de trap… Onze studenten hebben alles in de truck gebouwd en geïnstalleerd, inclusief de moderne apparatuur.

Met de iXtruck laten we studenten (en leerlingen van het voortgezet onderwijs) kennismaken met de technologieën van de toekomst, zoals Virtual Reality, 3D-printers, programmeren en drones. In de iXtruck leer je hoe technologie een rol speelt in toekomstige beroepen. Het is een perfect (mobiel) verlengstuk van het iXperium, een inspiratieruimte op het gebied van ICT, media en technologie (locatie Euterpelaan in Oss).

Cases

“Wat ik het allerleukste vind aan mijn opleiding? Dat je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. Zo mocht ik al snel zelf aan de slag in het lab. Een ui doorsnijden bijvoorbeeld, om de celstructuur te bestuderen. Of ontdekken welke bacteriën er allemaal op een kraan zitten. Dan schrik je wel even, haha!”

Bekijk deze case

“Sinds dit jaar runnen we onze school als een bedrijf. Hier maken de studenten drie dagen per week kennis met de praktijk. Zo onderhouden onze Travel-studenten een reisbureau, organiseren MOH-studenten (Manager Ondernemer Horeca) excursies en studiereizen, en verzorgen onze studentkoks heerlijke lunches en diners. Ook werken we samen met bedrijven in de regio. Een mooi […]

Bekijk deze case

“Eén dag in de week gaan onze begeleiders met een aantal cliënten naar De Leijgraaf. Dat zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking. In het Leijhuis houden ze zich bezig met activiteiten die aansluiten bij hun interesses, zoals koken, creatieve activiteiten en klusjes binnen de school. De studenten helpen ons daarbij. Het is heel mooi […]

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000