Ja, het openbaar vervoer is voor iedereen weer toegankelijk. Wel moet je een mondkapje op in het openbaar vervoer.
Ja, het openbaar vervoer is voor iedereen weer toegankelijk. Wel moet je een mondkapje op in het openbaar vervoer.
ROC de Leijgraaf kiest met ingang van het schooljaar 2019-2020 voor een nieuwe structuur. Oss, Land van Cuijk en Meierijstad/Uden krijgen ieder een eigen regiocollege. Hiermee zet De Leijgraaf een belangrijke eerste stap om invulling te geven aan haar ambitie: samen met het voortgezet onderwijs, regionale bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen onderwijs te ontwikkelen dat naadloos […]
Op woensdag 3 maart 2021 bracht demissionair minister Koolmees een digitaal werkbezoek aan deelnemers van de pilot ‘Van taalniveau A2 naar B1’. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt gemeenten bij de voorbereiding op de nieuwe Wet Inburgering die op 1 januari 2022. Dan is inburgering voortaan een taak van gemeenten. In Noordoost Brabant loopt een pilot met onderwijsinstelling De Leijgraaf en de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Oss en Uden. Het doel is om het taalniveau van vergunninghouders te verhogen. Zo hebben zij meer kans op werk en wennen zij makkelijker aan de Nederlandse samenleving.
Op basis van een zorgvuldige afweging is het voornemen om eerst een bestuurlijke fusie aan te gaan en vervolgens door te ontwikkelen tot een institutionele fusie. Beroepsonderwijs in de regio blijven voortzetten “Zowel de uitkomsten van de onderzoeken, als de uitspraken die zijn gedaan tijdens diverse gesprekken die we met medewerkers, studenten en externe relaties […]
Je begint deze opleiding met een jaar Business Class. In dit jaar leer je tal van vaardigheden waar het moderne bedrijfsleven om vraagt. Denk aan samenwerken, onderzoeken, analyseren, communiceren en planmatig werken. Dit worden ook wel de 21st century skills genoemd.
Met deze skills ben je straks als werknemer hartstikke flexibel inzetbaar. Je hebt ze namelijk in heel veel beroepen en banen nodig. Door er al vroeg kennis mee te maken, ben je na je studie dus helemaal klaar voor de economische beroepen van nu én de toekomst!
Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.
Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling. Eén dag per week kom je naar school voor theorielessen. Het is belangrijk dat je een leerwerkplek gevonden hebt, voordat je je aanmeldt voor een bbl-opleiding.
Heb je een vraag, wil je meer weten over deze bbl-opleiding of over het vinden van een leerwerkplek? Neem dan contact op met de contactpersoon hieronder.