Mbo betekent: ‘middelbaar beroepsonderwijs’. Op het mbo word je (praktisch) opgeleid voor een beroep, zoals sportleraar, automonteur of verpleegkundige.
Mbo betekent: ‘middelbaar beroepsonderwijs’. Op het mbo word je (praktisch) opgeleid voor een beroep, zoals sportleraar, automonteur of verpleegkundige.
De Leijgraaf en het Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant (NPO) hebben vandaag bij Het Hooghuis in Oss een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de periode 2019-2022. Met deze samenwerking willen ze de doorstroom van leerlingen van het praktijkonderwijs naar de Entree-opleiding van De Leijgraaf bevorderen. Speerpunt hierbij is de nieuwe doorlopende leerlijn Pro-Entree. De samenwerkingsovereenkomst en de doorlopende leerlijn […]
Afgelopen jaar heeft De Leijgraaf samen met Sligro twee nieuwe mbo FOOD opleidingen ontwikkeld. Deze opleidingen sluiten inhoudelijk perfect aan bij de marktleider in Foodservice. De manier van leren past bij deze tijd en het leren vindt vooral plaats op de werkvloer, helemaal gericht op de praktijk bij Sligro. Het gaat om de opleiding Food […]
Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die […]
Je begint deze opleiding met een jaar Business Class. In dit jaar leer je tal van vaardigheden waar het moderne bedrijfsleven om vraagt. Denk aan samenwerken, onderzoeken, analyseren, communiceren en planmatig werken. Dit worden ook wel de 21st century skills genoemd.
Met deze skills ben je straks als werknemer hartstikke flexibel inzetbaar. Je hebt ze namelijk in heel veel beroepen en banen nodig. Door er al vroeg kennis mee te maken, ben je na je studie dus helemaal klaar voor de economische beroepen van nu én de toekomst!
Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.
Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling. Eén dag per week kom je naar school voor theorielessen. Het is belangrijk dat je een leerwerkplek gevonden hebt, voordat je je aanmeldt voor een bbl-opleiding.
Heb je een vraag, wil je meer weten over deze bbl-opleiding of over het vinden van een leerwerkplek? Neem dan contact op met de contactpersoon hieronder.