fbpx

26 januari 2022

Versoepelde coronamaatregelen onderwijs

Vanaf vandaag gelden er minder coronamaatregelen. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Toch loopt het aantal besmettingen op. Daarom vinden we het belangrijk om nog een keer aan te geven dat zaken als afstand houden, handen wassen en (zelf)testen belangrijk zijn. Ze helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

In dit bericht lees je wat de versoepelingen betekenen voor jou en het onderwijs op school.

Versoepeling quarantaine regels
Ben je in aanraking gekomen met iemand die corona heeft en ben je:

  • Jonger dan 18 jaar
  • Heb je geen klachten

Dan hoef je niet in quarantaine. Het maakt niet uit of je gevaccineerd bent.

Ben je in aanraking gekomen met iemand die corona heeft en ben je:

  • Ouder dan 18 jaar
  • Heb je geen klachten
  • Heb je minimaal 1 week geleden een booster vaccinatie gekregen OF
  • Heb je minder dan 8 weken geleden zelf corona gehad én hersteld

Dan hoef je niet in quarantaine.

Twijfel je of je in quarantaine moet? Doe dan de quarantainecheck en je krijgt direct persoonlijk advies.

Mondkapjes
Mondkapjes blijven verplicht wanneer je door de schoolgebouwen loopt (in gangen, trappen, aula, kantines). We houden zoveel mogelijk afstand van elkaar. Wanneer je zit en 1,5 meter afstand kunt houden, mag het mondkapje af. Ook tijdens het eten en drinken mag het mondkapje af. Tijdens de lessen kunnen er uitzonderingen worden gemaakt op deze maatregelen. Dit wordt altijd bepaald in overleg met je docent in de les.

Test je positief op corona? Meld dit!
Wanneer je een positieve (zelf)test hebt, horen we dit graag. Zo houden we namelijk overzicht en kunnen we de juiste maatregelen blijven nemen. We vragen je om zelf je nauwe contacten te informeren (dat is iedereen die meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand van jou is geweest in de besmettelijke periode). Meer informatie over nauwe contacten kun je vinden op: https://lci.rivm.nl/covid-19-nauwe-contacten. De GGD zal je hier ook op wijzen.

Andere contacten hoef je niet te informeren. Voor iedereen geldt het dringende advies om jezelf te testen wanneer je naar school komt (advies is 2 zelftesten per week).

Filter

0
088-0170000