fbpx

1 juli 2019

Vince Jansen kandidaat voor verkiezing Landelijke Ambassadeur mbo

Vince Jansen is student ICT-Beheer op ROC de Leijgraaf, 21 jaar, woont in Nistelrode en doet als ambassadeur van ROC de Leijgraaf mee aan de verkiezing van Landelijke Ambassadeur mbo. Na het afronden van niveau 3 is hij afgelopen schooljaar begonnen aan niveau 4. Vince is positief ingesteld en denkt vooral in mogelijkheden. En dat hij daar soms wat hulp bij nodig heeft, vindt hij niet vervelend, ook niet om daar om te vragen. Vince is blind. Met hulpmiddelen als een schermlezer, een braille leesregel en zijn Apple Watch is hij op zijn plek in het reguliere mbo-onderwijs.

Doe iets met je talent

Het goed kunnen inleven in een klant is waar Vince binnen zijn vakgebied in uitblinkt. “Natuurlijk kom ik tijdens mijn studie en mijn stage dingen tegen die lastiger zijn omdat ik niet kan zien. Maar ík denk in mogelijkheden, school doet dat ook en dan kóm je er ook”. Als ambassadeur wil hij een steentje bijdragen in het wegnemen van vooroordelen. En de werelden van mensen met een visuele beperking en die van ziende mensen dichter bij elkaar brengen. “Ook mensen zonder beperking hebben daar een rol in. Denk aan werkgevers, stagebedrijven en het onderwijs. Durf het aan met mensen die visueel beperkt zijn en durf mij gewoon iets te vragen. Zie en ervaar elkaar als mens. Wees meer nieuwsgierig naar elkaar. Doe iets met je talent en maak gebruik van elkaars talenten”.

Muziek en achtbanen

Naast zijn passie voor het ICT-vak is Vince muziekliefhebber. Van Elvis tot Trance het wordt door hem allemaal gewaardeerd. Hij is lid van een band en is in zijn element als hij met geluidstechniek- en opnames bezig mag zijn. Een andere hobby is het bezoeken van pretparken vanwege de achtbanen. “Walibi heeft de leukste maar voor de beleving van het geluid is de Efteling toch favoriet”.

Mbo’ers pakken aan

Op 11 juni start de verkiezing van Landelijke Ambassadeur mbo onder de naam: Mbo’ers pakken aan. Door middel van 3 challenges wordt uitgemaakt wie zich een jaar lang ambassadeur mag noemen om zich in te zetten om de communicatie over het mbo-onderwijs te versterken. In november vindt het mbo-gala plaats. Daar wordt bekend gemaakt wie de ambassadeur mbo van 2019 is.

Meer weten? 
https://www.ditismbo.nl/ambassadeurs/2019

Filter

0
088-0170000