fbpx

Nog geen diploma? Entree opleiding!

Een Entree opleiding is een opleiding van een jaar, die je kunt volgen als je nog geen diploma hebt van het voortgezet onderwijs en je toch graag verder wil leren. Een Entree diploma geeft je toegang tot een vervolgopleiding op mbo niveau 2, of bereidt je voor op een passende werkplek.

Profielen Entree opleidingen

Bij De Leijgraaf bieden we de Entree opleiding in zes profielen aan:

De lessen zijn in Oss of in Veghel. Soms kun je voor een opleiding maar op één locatie terecht. Dat heeft te maken met het aantal aanmeldingen. Ook kan het gebeuren dat je voor een bepaald lesonderdeel naar een andere locatie moet (Veghel, Oss of Uden). Gelukkig is er dan het studentenreisproduct (aan te vragen via DUO).

Goed om te weten: je kunt ieder profiel ook in een bbl-variant volgen (in zowel Oss als Veghel).

Inhoud opleiding

Iedere opleiding bestaat uit een basisdeel en een beroep-specifiek deel. Het basisdeel is voor alle opleidingen gelijk. Je volgt verschillende vakken op school: Nederlands, rekenen, burgerschap, vakleer (theorie en praktijk), een keuzevak (keuzedelen) en mentoruurbegeleiding. Daarnaast loop je stage bij een erkend leerbedrijf dat bij jouw profielkeuze past.

Coach

Je krijgt een coach, die samen met jou je studieloopbaan in de gaten houdt en je helpt voor en tijdens je stage (voorbereiding en begeleiding). Er is ook extra begeleiding op school mogelijk, afgestemd op wat jij nodig hebt (bijvoorbeeld leren plannen, hulp bij rekenen of Nederlands, of schoolmaatschappelijk werk).

Praktijkgericht

We vinden het belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk. Daarom werken we samen met veel bedrijven in de regio. Zo leer je veel op de werkvloer, werk je samen met ervaren collega’s en vergroot je je kans op een baan. En meestal gewoon ‘om de hoek’.

Wat verwachten we van jou?

Op school en op stage verwachten we dat je een positieve werk- en beroepshouding hebt. Je bent gemotiveerd en bereid om te leren. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandigheid. Je werkt enthousiast, netjes en betrouwbaar en gaat op een prettige manier om met klanten en collega’s.

Filter

0
088-0170000