fbpx

Internationale ervaring

Bij De Leijgraaf is de regio je klaslokaal. Veel bedrijven en instellingen in onze regio onderhouden contacten met partners of klanten in de hele wereld. Daarom vinden wij internationale ervaring een belangrijk deel van je opleiding.

Met De Leijgraaf kun je voor kortere of langere tijd naar het buitenland. Wie je ook bent en wat je ook wil, er is vrijwel altijd een mogelijkheid. Meestal kan dit met een subsidie van Erasmus+ of de Euregio.

Je kunt stage lopen in het buitenland, alleen of met een medestudent. Binnen of buiten Europa, het kan allemaal. Een unieke ervaring waarbij je veel levens- en werkervaring opdoet. Je leert nieuwe mensen, een nieuwe cultuur en een nieuwe taal kennen. Je laat zien dat je ondernemend bent. Dit alles staat uitstekend op je CV, en geeft je een ervaring die je je leven niet meer zult vergeten.

Je kunt ook voor enkele weken met een groep naar het buitenland om aan een project te werken. Dit is altijd onder begeleiding van docenten. We hebben projecten uitgevoerd in o.a. Bosnië, Frankrijk, Gambia, Griekenland en Turkije.

Ook enkele weken studeren in het buitenland is mogelijk. De Leijgraaf heeft partnerscholen waar je twee weken met andere studenten uit heel Europa kunt studeren. Dat kan in Duitsland, Frankrijk, Finland, Tsjechië, en het Verenigd Koninkrijk.

Je kunt ook naar het buitenland om deel te nemen aan beroepenwedstrijden. Met je eigen klas kun je op dagexcursie naar Duitsland.

Tot slot is er de mogelijkheid mee te gaan op groepsreizen naar New York en diverse steden binnen Europa, of op ski-reis in Oostenrijk.

Filter

0
088-0170000