fbpx

Wat kun je na je opleiding?

Niet iedereen wil na het afronden van een opleiding direct op zoek naar een baan. Binnen onze opleidingen heb je veel doorstroommogelijkheden naar een hoger niveau, bijvoorbeeld van een niveau 2-opleiding naar niveau 3. Of van niveau 3 naar niveau 4.

Doorstuderen binnen De Leijgraaf

Volg je op dit moment een opleiding op De Leijgraaf en wil je graag doorstromen naar een opvolgend niveau of een andere opleiding? Dan hebben we tal van mogelijkheden. In ons opleidingsoverzicht vind je welke opleidingen we aanbieden. Heb je een vraag over de desbetreffende opleiding? Dan kun je deze stellen aan de contactpersoon die bij deze opleiding weergegeven staat.

Van mbo naar hbo

Als je een niveau 4-opleiding volgt, bereiden we je voor op een mogelijke doorstroom naar het hbo. Per opleiding kun je zien wat de doorstroommogelijkheden zijn. Als je twijfelt over doorstromen, kun je je coach om advies vragen. Ook zijn er informatiemomenten die je helpen bij het maken van je keuze. 

Kans op werk

Vraag jij je af wat de kans op werk is voor een bepaald beroep? Terecht! Het antwoord kan je uiteindelijke keuze voor een opleiding beïnvloeden. Zeker in economisch onzekere tijden wil je weten dat er na een opleiding kans is op een baan.

We bieden geen ‘pretopleidingen’ aan. Dat betekent dat we alleen opleidingen aanbieden, die aansluiten op de vraag van werkgevers uit de regio. Sterker nog: bedrijven en instellingen in Noordoost-Brabant hebben in veel gevallen meegewerkt aan het opzetten van onze opleidingen. Dat biedt je nog steeds geen garantie op een baan, maar het vergroot wél je kansen op de arbeidsmarkt.

Voor de laatste informatie over kansen op de arbeidsmarkt voor mbo-studenten, is er de website www.kansopwerk.nl. Daar vind je het arbeidsmarktperspectief per beroep en per regio.

Goed om te weten: sommige (niveau 4-)opleidingen zijn meer gericht op doorstroom naar het hbo (loopbaanperspectief) dan op de arbeidsmarkt.

Leijgraaf Next

Leijgraaf Next is dé vereniging voor en door oud-Leijgraafstudenten. Leijgraaf Next is een community waar je anderen ontmoet, elkaar inspireert en van elkaar leert. Ben jij bijna klaar met je opleiding en wil je:

  • Potentiële werkgevers ontmoeten? 
  • Potentiële medewerkers ontmoeten?
  • Advies over je keuze voor een baan of vervolgstudie?
  • Interessante trainingen en workshops volgen? 
  • Meedenken over onderwijsverbetering?
  • Bijpraten met je oud-klasgenoten tijdens gezellige borrels? 
  • Of een klassenreünie organiseren?

Meld je dan aan bij Leijgraaf Next! Dit doe je via de website Leijgraafnext.nl.

Filter

0
088-0170000