fbpx

Inburgeren

Nederlands is een lastige taal om te leren. Dat horen we van veel cursisten die bij ons de inburgeringscursus volgen. Plezier in het leren is daarom heel belangrijk. Net als het gevoel dat u er niet alleen voor staat, maar dat u het samen doet: met de docent en met de andere cursisten.

Inburgering

Hieronder leest u over inburgeringslessen bij De Leijgraaf. Deze informatie is ook beschikbaar in het Engels, Nederlands en Arabisch:

Inburgeren via De Leijgraaf: persoonlijke aanpak

Iedere cursist is anders en leert dus ook anders. Bij De Leijgraaf stemmen we de inburgeringscursus helemaal af op de cursisten, zodat iedereen de lessen op zijn eigen niveau kan volgen, in een passend tempo. Dat gebeurt als volgt:

  • Iedere cursist krijgt een persoonlijk plan
  • Iedere cursist krijgt een eigen coach
  • Tijdens de les op school is altijd een computer met internet beschikbaar
  • Veel lesstof staat online (om thuis te oefenen)
  • We volgen de ontwikkeling van iedere deelnemer en werken samen toe naar het inburgeringsexamen. Onderdeel van dat traject is een examentraining.

Hoe ziet de inburgeringscursus eruit?

Een inburgeringstraject duurt gemiddeld 2 jaar. In die periode gaan cursisten 3 dagdelen per week naar school. Elke les duurt 3 uur. Dat betekent dat cursisten dus gemiddeld 9 uur per week les volgen. Ligt het tempo van een cursist wat lager of hoger, dan passen we het programma daarop aan. Huiswerk maken is een noodzakelijk onderdeel van het traject.

Benieuwd hoe een lesdag eruitziet? Kijk dan hier.

Wat kost de inburgeringscursus?

De lessen kosten € 14,- per uur. Dat betekent € 42,- per dagdeel. Dit is inclusief lesmateriaal. Bijna iedereen die (vrijwillig) wil inburgeren, kan een lening aanvragen bij DUO. Bent u asielmigrant? Dan mag u maximaal € 10.000,- lenen. Haalt u uw diploma op tijd? Dan hoeft u deze lening niet terug te betalen. Bent u geen asielmigrant? Dan kijkt DUO naar uw inkomen. DUO beslist daarna hoeveel u mag lenen. Als u klaar bent met inburgeren, heeft u 10 jaar de tijd om deze lening terug te betalen. Wij helpen u indien nodig met het aanvragen van de lening.

Waar wordt de cursus gegeven?

Cursisten kunnen op verschillende plaatsen naar school: in Cuijk, Oss en Uden. De scholen liggen centraal en zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Combitraject Entree-opleiding & Inburgering

Een inburgeringstraject duurt gemiddeld 2 jaar. Het volgen van een Entree-opleiding (mbo niveau 1) duurt 1 jaar. Bij De Leijgraaf is het mogelijk om binnen een combitraject uw inburgeringscursus te behalen en tegelijkertijd een entree-opleiding te volgen. Op deze manier haalt u twee diploma’s in één keer.

Andere voordelen van dit traject zijn:

  • Leer én werk tegelijkertijd
  • Leer naast de taal van de inburgering ook al vaktaal
  • Stroom gemakkelijk door naar hogere niveau binnen het mbo

Aanmelden

Zodra we de aanmelding binnen hebben, krijgt de cursist een uitnodiging voor een intake.

Onderwijs met het Blik op Werk keurmerk

Blik op Werk controleert jaarlijks of onze inburgeringscursussen en taalcursussen nog voldoen aan de eisen van het Keurmerk. Zo bent u er zeker van dat we goede kwaliteit leveren!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch: 088 – 017 89 27, maar ook via e-mail: inburgeren@leijgraaf.nl. We nemen snel contact op.

Filter

0
088-0170000