fbpx

Educatietrainingen (taal, rekenen en digitale vaardigheden)

Wil jij zelf jouw administratie bijhouden maar heb je de taal nog niet helemaal onder de knie? Of wil je alles kunnen lezen over de groei van jouw kind? Of misschien wil je wel jouw heftruckrijbewijs behalen?

Bij De Leijgraaf helpen we je met het verhogen van de Nederlandse taal of het behalen van staatsexamen NT2 (1 of 2). Plezier in het leren is daarbij heel belangrijk. Net als het gevoel dat je er niet alleen voor staat, maar dat je het samen doet: met de docent en met de andere cursisten.

Taaltrainingen

Hieronder leest u over taaltrainingen bij De Leijgraaf. Deze informatie is ook beschikbaar in het Engels:

Taaltrainingen via De Leijgraaf: persoonlijke aanpak

Iedere cursist is anders en leert dus ook anders. Bij De Leijgraaf stemmen we de taaltraining helemaal af op de cursisten, zodat iedereen de lessen op zijn eigen niveau kan volgen, in een passend tempo. Dat gebeurt als volgt:

 • Iedere cursist krijgt een persoonlijk plan
 • Iedere cursist krijgt een eigen coach
 • Tijdens de les op school is altijd een computer met internet beschikbaar
 • Veel lesstof staat online (om thuis te oefenen)
 • We volgen de ontwikkeling van iedere deelnemer en werken samen toe naar verbetering van de taal.

Hoe ziet de taaltraining eruit?

Elke les duurt 3 uur. Het lesprogramma is gebaseerd op 3 dagdelen per week. U kunt ervoor kiezen om minder dagdelen per week te komen. Ligt het tempo van een cursist wat lager of hoger, dan passen we het programma daarop aan. Huiswerk maken is een noodzakelijk onderdeel van het traject. U start met de lessen vanaf het taalniveau dat u nu al beheerst.

Lestijden: De dagdelen en lestijden hangen af van de groep waarin u wordt geplaatst. Er wordt lesgegeven op de volgende tijden:

 • 09.00-12.00 uur
 • 12.30-15.30 uur
 • 18.30- 21.30 uur (alleen in Oss op maandag en donderdag)

Benieuwd hoe een lesdag eruitziet? Kijk dan hier.

Wat kost de taaltraining?

De cursus kost € 14,- per uur. Dat betekent €42,- per dagdeel. Dit is inclusief lesmateriaal. U krijgt een trajectovereenkomst voor 10 weken, die u kunt verlengen zolang u taalles wilt blijven volgen.

 • 10 weken, 3 dagdelen per week (90 uur) kost €1.260,-
 • 10 weken, 2 dagdelen per week (60 uur) kost €840-
 • 10 weken, 1 dagdeel per week (30 uur) kost €420,-

Waar wordt de training gegeven?

Cursisten kunnen op verschillende plaatsen naar school: in Cuijk, Oss en Uden. De scholen liggen centraal en zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Aanmelden

Zodra we de aanmelding binnen hebben, krijgt de cursist een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Ook vult hij op een formulier gegevens in die nodig zijn voor de inschrijving.

U kunt op 4 momenten per jaar starten: in augustus, november, februari en mei.

Onderwijs met het Blik op Werk keurmerk

Blik op Werk controleert jaarlijks of onze inburgeringscursussen en taalcursussen nog voldoen aan de eisen van het Keurmerk. Zo bent u er zeker van dat we goede kwaliteit leveren!

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch met Astrid Gelderman (trajectbegeleider): 06-43562611 maar ook via e-mail: astrid.gelderman@leijgraaf.nl. We nemen snel contact op.

Filter

0
088-0170000