fbpx

Na een bbl-opleiding verpleegkunde kun je mensen écht helpen

Wil je mensen graag aan de beste zorg helpen? Dan is een bbl-opleiding verpleegkunde echt iets voor jou. Met jouw kennis en vaardigheden geef je cliënten de juiste zorg en bereid je ze voor op onderzoeken. En natuurlijk help je ze aan antwoorden op hun belangrijkste vragen. Wat je ook doet: bij jou voelen cliënten zich helemaal op hun gemak. Herken je jezelf in deze woorden? En wil je het liefste meteen de praktijk in? Dan is er vast een bbl-opleiding verpleegkunde die bij je past!

Welke bbl-opleiding verpleegkunde past bij jou?

Dit ben jij

Natuurlijk vind je het leuk om met mensen te werken. En je houdt ervan om voor anderen te zorgen. Maar het is net zo belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. En dat je stressbestendig bent! Dus doet er zich ergens een probleem voor? Dan raak je niet zo snel in paniek. In plaats daarvan ga je op zoek naar een oplossing. Dat lukt je ook, want je hebt veel inlevingsvermogen. Dat houdt in dat je snel in de gaten hebt wat een cliënt nodig heeft. In combinatie met je grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt dat van jou een geweldige verpleegkundige!

Opleiding verpleegkunde mbo bbl of bol

Bij onze mbo-opleidingen verpleegkunde kun je kiezen voor een bol- of een bbl-opleiding. Bij een bbl-opleiding leer je vooral in de praktijk, want je werkt drie of vier dagen in de week bij een zorginstelling in de regio. Eén dag in de week volg je theorielessen op school.

Meer over bol en bbl

Word verpleegkundige

Als mbo-verpleegkundige werk je met en voor allerlei soorten mensen. Denk aan mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking. Maar ook aan (chronisch) zieken, ouderen en kinderen. Om te beginnen geef je cliënten als verpleegkundige natuurlijk de beste zorg. Maar je bent ook hun steun en toeverlaat voor een praatje en geruststellende woorden. Wat er ook gebeurt en wat de situatie ook van je vraagt: jij zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze bbl-opleiding verpleegkunde:

Verpleegkundige BBL Niveau 4

Word maatschappelijk zorgverlener

Ben je sociaal? En word je er blij van om voor anderen te zorgen? Als maatschappelijk zorgverlener ondersteun en begeleid je cliënten bij hun dagelijks functioneren. Dat doe je in een verzorgingshuis of in een woonhuis voor gehandicapten. Maar ook in een psychiatrische instelling of ‘gewoon’ bij mensen thuis. Waar je ook terechtkomt: jij zorgt ervoor dat de mensen voor wie je zorgt, kunnen verblijven in een vertrouwde woon- en leefomgeving.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze bbl-opleiding verpleegkunde:

Maatschappelijke zorg BBL niveau 3

Welke algemene vakken volg ik bij deze opleidingen?

Je leert vooral in de praktijk, maar je volgt ook een aantal algemene vakken. Bij de opleiding Maatschappelijke Zorg zijn dat Rekenen, Engels, Nederlands, en Loopbaan en burgerschap. Bij de opleiding Verpleegkundige volg je dezelfde vakken, aangevuld met onder andere Persoonlijke zorg, Anatomie en Psychopathologie.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bbl-opleidingen verpleegkunde ga je vanaf het eerste jaar aan de slag in de praktijk. Daar leer je het vak immers het beste kennen! Bij de opleiding Mbo Verpleegkundige werk je bijvoorbeeld vier jaar lang 20 uur in de week bij een zorgorganisatie in de regio. Andere stages zijn er dus ook niet.

Uit welke delen bestaan de opleidingen?

Onze mbo-opleidingen verpleegkunde bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Je begint met de basis en kiest daarna een profiel waarin je je verdiept. Ook kun je een aantal keuzedelen kiezen, zoals Expressief talent, Gezonde leefstijl en Niet aangeboren hersenletsel. Zo stel je je opleiding dus bijna helemaal zelf samen.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000