‘Door stages in de regio leerde ik meteen mijn doelgroep kennen’

“Toen ik van de middelbare school kwam, was ik nog helemaal blanco… Wel wist ik dat ik iets met gastvrijheid en lekker eten en drinken wilde gaan doen. Daarom heb ik gekozen voor een Horeca & Toerisme-opleiding op De Leijgraaf. Tijdens die opleiding (niveau 4) heb ik veel geleerd. De theorie ontdekte ik grotendeels op school, en tijdens de stages heb ik alle facetten van het ondernemerschap geleerd, zoals bedrijfsvoering, marketing, personeelsbeleid, leidinggeven, financiën… Doordat ik vooral in mijn eigen regio stage liep, leerde ik meteen ook de doelgroep kennen.”

“Inmiddels hebben mijn man en ik een eigen brasserie in Gennep. Dat bevalt goed en de zaken gaan prima! Tussendoor heb ik nog vijf jaar zélf les gegeven op De Leijgraaf. Een heel leuke periode: ik had het gemakkelijk tot mijn pensioen kunnen volhouden. Maar onze horecadroom heeft het gewonnen, en bovendien werk ik nog steeds veel met stagiairs. Zo blijf ik altijd een beetje verbonden met De Leijgraaf.”

Ankie Vloet-Van der Mooren, oud-student en mede-eigenaar brasserie ’t Geveltje (Gennep)

Filter

0
088-0170000