‘Door stages in de regio leerde ik meteen mijn doelgroep kennen’

“Toen ik van de middelbare school kwam, was ik nog helemaal blanco… Wel wist ik dat ik iets met gastvrijheid en lekker eten en drinken wilde gaan doen. Daarom heb ik gekozen voor een Horeca & Toerisme-opleiding op De Leijgraaf. Tijdens die opleiding (niveau 4) heb ik veel geleerd. De theorie ontdekte ik grotendeels op school, en tijdens de stages heb ik alle facetten van het ondernemerschap geleerd, zoals bedrijfsvoering, marketing, personeelsbeleid, leidinggeven, financiën… Doordat ik vooral in mijn eigen regio stage liep, leerde ik meteen ook de doelgroep kennen.”

“Inmiddels hebben mijn man en ik een eigen brasserie in Gennep. Dat bevalt goed en de zaken gaan prima! Tussendoor heb ik nog vijf jaar zélf les gegeven op De Leijgraaf. Een heel leuke periode: ik had het gemakkelijk tot mijn pensioen kunnen volhouden. Maar onze horecadroom heeft het gewonnen, en bovendien werk ik nog steeds veel met stagiairs. Zo blijf ik altijd een beetje verbonden met De Leijgraaf.”

Ankie Vloet-Van der Mooren, oud-student en mede-eigenaar brasserie ’t Geveltje (Gennep)

Cases

“Wat ik het allerleukste vind aan mijn opleiding? Dat je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. Zo mocht ik al snel zelf aan de slag in het lab. Een ui doorsnijden bijvoorbeeld, om de celstructuur te bestuderen. Of ontdekken welke bacteriën er allemaal op een kraan zitten. Dan schrik je wel even, haha!”

Bekijk deze case

“Mijn opleiding is heel praktijkgericht. Ik sta dus regelmatig in het laboratorium om allerlei proefjes uit te voeren. Compleet met lange witte jas en een lab-bril. Precies zoals je altijd in boeken of op tv ziet.”

Bekijk deze case

“Ken je de Food Tour Cuijk? Dat is een event dat we vorig jaar met onze klas van begin tot eind hebben geregeld. In totaal waren er meer dan duizend bezoekers en er werkten ruim dertig culinaire ondernemers mee. In en bij hun kraampjes konden bezoekers allerlei lekkers proeven en beleven.”

Bekijk deze case

Filter

0
088-0170000