“Ontdek het horecavak”

“Als je bij ons stageloopt, maak je kennis met alle onderdelen van het horecavak. Met 150 hotelkamers, 11 zalen en zo’n 400 restaurantgasten per dag ontdek je op een geweldige manier wat er allemaal komt kijken bij een groot horecabedrijf.”

Ervaring opdoen

“Als student kun je bij ons alle kanten op: de keuken, het restaurant, de verkoopafdeling… Stap voor stap krijg je daar steeds meer verantwoordelijkheden. En fouten maken is niet erg, want daar leer je alleen maar van. Veel belangrijker is dat je gevoel voor gastvrijheid ontwikkelt.”

Keuzes maken

“Voor ons is de samenwerking met De Leijgraaf belangrijk. In de praktijk ontdek je namelijk pas écht of het horecavak bij je past. Bovendien merk je vanzelf waar je je het meeste thuis bij voelt. Daardoor kun je gedurende je opleiding ook de beste keuzes maken. En daar gaat het natuurlijk om tijdens een stage.”

Fred van der Valk

Directeur Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen

Cases

“In het Leijhuis organiseren we activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking. In het begin was dat best lastig, want er komt stiekem heel wat bij kijken. Bovendien weet je nog niet precies hoe je het beste met deze mensen kunt omgaan. Maar als je gewoon begint, ontdek je dat vanzelf.”

Bekijk deze case

Aanvankelijk wilde Maurice van Rossem (Junior Accountmanager, bol 4) fysiotherapeut of sportleraar worden. Maar inmiddels heeft hij zijn vizier op het bedrijfsleven gericht. Zijn plan: eerst ervaring opdoen als junior accountmanager, daarna doorgroeien tot accountmanager, om tot slot commercieel manager te worden.

Bekijk deze case

“Mijn opleiding is heel praktijkgericht. Ik sta dus regelmatig in het laboratorium om allerlei proefjes uit te voeren. Compleet met lange witte jas en een lab-bril. Precies zoals je altijd in boeken of op tv ziet.”

Bekijk deze case

Filter

088-0170000