fbpx

“Stel zoveel mogelijk vragen, dan leer je het meest!”

Joyce Ariëns wilde ooit kapster worden. Maar na een stage in de zorg wist ze meteen: hier ligt mijn toekomst. Ze besloot het intensieftraject Helpende Zorg & Welzijn te volgen. Het dagonderwijs beviel haar zo goed, dat ze nu de driejarige opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) volgt. En dat voor iemand die een hekel had aan school…

“Op school deed ik niet veel. Ik was vaak ziek en dus ook vaak afwezig. Maar je gaat toch een keer nadenken: als je een toekomst wil, moet je wel iets doen…”

Joyce koos daarom voor het versnelde intensieftraject Helpende Zorg & Welzijn. “Je bent eerder klaar dan bij de tweejarige opleiding én je kunt meteen aan de slag als je wilt. Dat sprak me aan. Maar doorstromen naar een niveau-drie-opleiding is ook mogelijk. Alleen daarom al zou ik het intensieftraject aanraden.”

Veel ondersteuning

Zwaar vond ze het traject niet. Joyce: “Ik vond het niet heel pittig of zo. Eigenlijk had ik er zelfs meer van verwacht. Zowel wat betreft het tempo als lesinhoudelijk. Maar enthousiast ben ik wel! Ik heb zelfs vier keer voorlichting over het traject gegeven aan leerlingen van niveau 1.”

Heel tevreden is Joyce over de begeleiding vanuit school. Gerrie Kanters was haar coach en dat beviel goed. “Van Gerrie kreeg ik veel ondersteuning. Ze is heel makkelijk benaderbaar en je kunt alles met haar bespreken. Heel fijn!”

“Iemand een goede dag bezorgen, daar word ik blij van”

Gerrie Kanters, die naast coach ook docent is, vult aan: “Als coach hou ik zoveel mogelijk de vinger aan de pols. Zowel wat betreft het leerproces als tijdens de stages. Naast goed kunnen plannen, flexibiliteit en relativeringsvermogen, vragen we tijdens het intensieftraject behoorlijk wat zelfstandigheid. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.”

Op Joyce is ze hoorbaar trots. “Joyce is toegankelijk en zorgzaam. En ze is echt gegroeid tijdens de versnelde opleiding. Ze doet het nu ook heel goed op de driejarige vervolgopleiding.”


Dankbaar werk

Joyce overweegt zelfs om straks op te gaan voor de opleiding Verpleegkundige. “Ik twijfel nog een beetje; dat betekent namelijk anderhalf jaar extra school…” De praktijk maakt dat Joyce de opleiding – de online lessen – volhoudt. “Het is heel dankbaar werk; je maakt allerlei mooie dingen mee. Zó fijn als ik iemand een goede dag bezorg. Daar word ik echt blij van.”

Dat de stages door corona een beetje in het water vallen, hindert Joyce niet. “Ik ben al in dienst bij de Nieuwe Hoeven, een locatie van BrabantZorg. Superfijn, want zo blijf ik goed aangehaakt en weet ik wat er speelt.” Een tip voor anderen? “Toon flink wat eigen initiatief, wees zelfverzekerd en durf te vragen. Door zoveel mogelijk te vragen, leer je echt het meeste!”


Filter

0
088-0170000