fbpx

De 15 interessegebieden van De Leijgraaf

Autotechniek

Weet jij zeker dat er wel bloed door je aderen stroomt? En dat het geen benzine of motorolie is? Met een opleiding in de autotechniek zijn auto’s, motoren en andere gemotoriseerde voertuigen jouw absolute passie. Ga jij voor het echte sleutelwerk? Voor het oplossen van storingen in de software? Of voor hightech-oplossingen in hybride of elektrische auto’s? Dan ben jij de technicus waar zoveel autobedrijven naar op zoek zijn.

Meer informatie

Bouw, hout & meubel en installatietechniek

Word jij pas echt gelukkig als je lekker aan de slag kunt? Dan is een bouw- hout- of meubel of opleiding installatietechniek waarschijnlijk iets voor jou. Je handen uit de mouwen en dingen maken: dat is wat jij het liefste doet! Vakmensen zoals jij zijn bovendien hard nodig. Dus of je nou kiest voor een vak als uitvoerder, timmerman, meubelmaker of installateur: jij gaat het straks maken!

Meer informatie

 

Economie & administratie

Droom jij van een mooie loopbaan? En wil je je zakelijke talenten graag ontwikkelen? Dan passen onze opleidingen economie & administratie waarschijnlijk perfect bij je. Omdat het aanbod heel divers is, vind je altijd een opleiding die goed aansluit bij jouw persoonlijke talenten. Je kunt aan de slag als rechterhand van een directeur in een secretariële functie of je organiseert evenementen voor de afdeling marketing en communicatie: reken maar dat jij straks carrière gaat maken!

Meer informatie

Handel & ondernemerschap

Ben je commercieel, ondernemend en weet je wat mensen graag willen? Dan passen onze opleidingen Handel & ondernemerschap waarschijnlijk perfect bij je. Je gaat aan de slag als verkoper in een winkel of je runt zelf je eigen vestiging. Of misschien word je wel verantwoordelijk voor je eigen afdeling. En wist je dat er in onze regio een grote vraag is naar commercieel medewerkers in de foodbranche? Waar je ook voor kiest: geen dag is hetzelfde.

Meer informatie

Horeca

Heb jij straks je horecadiploma op zak? Dan kun je alle kanten op. Misschien word je gastheer of gastvrouw in een restaurant of bij een evenement. Of je kiest voor de keuken, als kok of patissier. Schuilt er een ondernemer in jou? Dan word je misschien wel eigenaar van een restaurant! De menukaart met mogelijkheden is eindeloos.

Meer informatie

Informatie en communicatietechnologie (ICT)

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar niet iedereen kan er even goed mee omgaan. Sterker nog: veel mensen zitten met de handen in het haar als hun printer, telefoon of laptop niet werkt. Maar denk ook aan netwerken, systemen en cybersecurity. Gelukkig zijn er mensen zoals jij: echte specialisten die alles weten (of willen weten) van ICT. Ben jij zo iemand? Dan hebben we diverse prachtige opleidingen voor je!

Meer informatie

Laboratoriumtechniek

Een kantoorbaan? Dacht het niet! Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag in het laboratorium! Bij een chemisch bedrijf bijvoorbeeld. Of bij een geneesmiddelenfabrikant. Of neem jij liever cellen en organismen in het ziekenhuis onder de loep? Als jij graag de details induikt en analytisch bent ingesteld, is een opleiding laboratoriumtechniek echt iets voor jou. Lees maar eens verder!

Meer informatie

Elektrotechniek, procestechniek, metaaltechniek & mechatronica

Met jouw gevoel voor techniek zie je een technische opleiding natuurlijk wel zitten. Maar dan kun je nog steeds heel veel kanten op. Het is aan jou om te bepalen of je straks het liefste aan de slag wil in de elektrotechniek, de procestechniek, de metaaltechniek of de mechatronica. Waar je ook voor kiest: al onze technische opleidingen stomen je perfect klaar voor de praktijk.

Meer informatie

Opvoeding & onderwijs

Omgaan met kinderen? Dat zit jou in het bloed. Wat dacht je van de kinderopvang of de basisschool? Zelfstandig, of toch liever als assistent? Met een diploma Opvoeding & Onderwijs kun je onwijs veel kanten op. Welke opleiding je ook kiest: kinderen staan altijd centraal. Je geniet als je ze ziet groeien en ontwikkelen. Helemaal als je beseft dat dat (mede) komt door jóuw begeleiding!

Meer informatie

Sport & gezondheid

Van sport gaat jouw hart sneller kloppen. Letterlijk en figuurlijk! Want of je nou fitnessinstructeur wordt in een sportschool, aan de slag gaat als personal trainer of bewegingsoefeningen bedenkt voor senioren: jij helpt anderen om fit(ter) te worden. En door al die beweging blijf je zelf natuurlijk ook in topconditie. Waar wacht je nog op? Go!

Meer informatie

Toerisme & recreatie

Tijd voor actie! Want dat is waar je met een diploma Toerisme & Recreatie op kunt rekenen. Waar je terechtkomt? Dat bepaal jij. Misschien wel op een camping in een populair vakantieland. Of in een vakantiepark, waar je activiteitenbegeleider wordt. Of je helpt anderen om hun ultieme droomvakantie te vinden. Wat het ook wordt: als jij anderen ziet genieten, geniet je zelf ook!

Meer informatie

Transport & logistiek

Zonder logistiek staat alles stil. Letterlijk! Jouw logistieke baan wordt dus heel belangrijk. Misschien ga je als chauffeur achter het stuur van een grote vrachtwagen zitten. Of je wordt planner en zorgt voor de perfecte routes. Óf je organiseert het magazijn zo dat alles op rolletjes loopt. Dankzij jou is Nederland altijd op tijd bevoorraad. Een logistieke opleiding is dus dé route naar een uitdagende job!

Meer informatie

Veiligheid

Ja, een uniform staat vet. Toch is dat niet dé reden om voor een ‘geüniformeerd beroep’ te kiezen. Vind jij het belangrijk dat anderen veilig zijn? Zoals mensen op straat, medewerkers in een bedrijf en bezoekers op een festival? Dan ben je hier op de juiste plek. Dankzij jou hoeven ze zich straks geen zorgen te maken over hun veiligheid. Dát telt voor jou!

Meer informatie

Zorg & welzijn

Zorg en Welzijn. De naam zegt het al: jij bent een geboren zorgverlener, verpleger of verzorgende. En zorgprofessionals als jij zijn heel hard nodig, want er zijn genoeg mensen die het zonder jouw hulp niet redden. Ouderen, zieken, kleine kinderen, mensen met een beperking… Jij helpt ze met praktische ondersteuning en met hun dagelijkse ritme. Dankzij jou krijgt hun leven kleur!

Meer informatie

Entreeopleidingen

Een entreeopleiding is een opleiding van één jaar, die je kunt volgen als je nog geen diploma hebt van het voortgezet onderwijs en je toch graag verder wil leren. Een entree-diploma geeft je toegang tot een vervolgopleiding op mbo niveau 2, of bereidt je voor op een passende werkplek

Meer informatie

Filter

0
088-0170000