fbpx

13 november 2020

De Leijgraaf en het Koning Willem I College onderzoeken mogelijkheden voor samenwerking

Goed onderwijs blijven bieden voor nu en in de toekomst, is voor ons het allerbelangrijkste. We zoeken continu naar manieren om dit te blijven doen en zelfs te verbeteren. Hierin zoeken we ook soms de samenwerking op met andere scholen.

Afgelopen periode zijn er verkennende gesprekken gevoerd tussen vertegenwoordigers vanuit zowel De Leijgraaf als het Koning Willem I College over de vraag of een duurzame samenwerking tussen de twee onderwijsinstellingen wenselijk zou zijn. De uitkomst van deze gesprekken was dat we beide positief staan tegenover een onderzoek om de mogelijkheden van een duurzame samenwerking verder te onderzoeken. We zien namelijk allebei veel voordelen in een intensievere samenwerking. Daarom ondertekenden wij vandaag een intentieovereenkomst.

Startsein onderzoek

Als startsein voor deze onderzoeksfase ondertekenden op vrijdag 13 november ons bestuur en het bestuur van het Koning Willem I College een zogenaamde intentieovereenkomst. Met deze officiële overeenkomst laten we zien dat we allebei de intentie hebben om samen te werken. We weten alleen nog niet op wat voor manier en hoe deze samenwerking eruit komt te zien. Beide Raden van Toezicht en ook de Ondernemingsraden en Studentenraden zijn al eerder betrokken en staan achter deze intentie.

De toekomst samen inkleuren

In maart 2021 vindt een eerste evaluatiemoment plaats. Op dat moment kijken we of we het onderzoek voortzetten en op welke manier we dit verder inkleuren. Tijdens het onderzoek verandert er voor niemand iets. We blijven je onderwijs bieden op de vertrouwde manier die je van ons gewend bent. Pas als de resultaten uit het onderzoek bekend zijn, weten we of er een samenwerking komt en wat dit verder gaat betekenen.

Meest gestelde vragen

Wat is de bedoeling van deze intentieovereenkomst?

Er zijn in de afgelopen tijd gesprekken geweest tussen verschillende medewerkers van De Leijgraaf en het Koning Willem I College. Daarbij is gekeken of er grote verschillen zijn. Bijvoorbeeld hoe we tegen onderwijs aankijken en hoe we zaken aanpakken. Tijdens die gesprekken werd duidelijk dat beide scholen er veel voordelen in zien om meer met elkaar samen te werken.

De scholen hebben nu naar elkaar uitgesproken dat ze allebei graag verder willen onderzoeken op welke manier ze die samenwerking het beste vorm kunnen geven. Het voornemen om dat te onderzoeken hebben ze vastgelegd in de intentieovereenkomst.

Gaan De Leijgraaf en het Koning Willem I College samenwerken?

Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat De Leijgraaf en het Koning Willem I College samen een onderzoek starten om te kijken of er voordelen te behalen zijn uit een eventuele samenwerking.

Wat houdt het onderzoek in?

De komende maanden gaan de twee scholen met elkaar verder kijken wat de mogelijkheden en effecten zijn van een samenwerking. Zodat ook in de toekomst studenten in de regio Noordoost Brabant kunnen rekenen op goed beroepsonderwijs.

Wanneer is duidelijk of De Leijgraaf en het Koning Willem I College gaan samenwerken?

De komende tijd gaan we onderzoeken of een samenwerking voordelen biedt. Maar we onderzoeken ook welke vorm van samenwerken slim is. Op 1 maart 2021 is er een evaluatiemoment, dan bekijken we of we het onderzoek voortzetten en op welke manier we dit verder inkleuren.

Wat betekent dit nu voor mijn opleiding?

Deze overeenkomst zegt dat we in de komende maanden kijken hoe we gaan samenwerken. Omdat we nog onderzoek naar hoe we dat het beste kunnen doen, is het te vroeg om te weten wat dit betekent voor onze opleidingen. Beide scholen hebben als doel om studenten nu en in de toekomst goed beroepsonderwijs te bieden, dat goed is afgestemd op de arbeidsmarkt van de regio Noordoost Brabant.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

In de komende periode gaan we jou goed informeren. Dit doen we onder andere door nieuwsberichten te plaatsen op startpunt.leijgraaf.nl en op www.leijgraaf.nl. Natuurlijk kun je ook altijd met vragen bij je coach terecht.

Filter

0
088-0170000