fbpx

Ga jij het hier maken?

Dan is het belangrijk om je goed te oriënteren. Want een keuze voor je opleiding is vaak een keuze voor de rest van je leven. Natuurlijk helpen we je kiezen. In drie stappen ontdek je wie we zijn, hoe we je helpen en welke opleiding het beste bij je past. Succes!

1

Waar ga jij het maken?

Het is belangrijk om te kiezen voor een school die bij je past. Ontdek of dat voor jou De Leijgraaf is.

Waarom zou je ver reizen?

Heb je wel eens nagedacht over ‘hier’? De regio waar je woont, leeft en (straks) werkt? We kunnen je alvast verklappen… hier wacht je een fantastische toekomst!

Of je nu kiest voor een van onze locaties in Cuijk, Meierijstad of Oss: het barst hier van de bedrijven én van de mooie banen. Dus waarom zou je ver reizen om dicht bij jezelf te blijven?

Wil je alvast een kijkje nemen?

Al onze locaties hebben een eigen opleidingsaanbod. En natuurlijk hebben ze ook hun eigen sfeer! Klik op de video’s hieronder om alvast een indruk van de scholen te krijgen. Hier gaan wij ervoor zorgen dat je je thuis voelt.

Cuijk

Meierijstad

Oss

De regio is je klaslokaal

Als school willen we je zo goed mogelijk voorbereiden op de rest van je leven. Dat doen we door van de regio ons klaslokaal te maken en je veel de buitenwereld in te sturen. Bij De Leijgraaf sta je namelijk vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ om de praktijk te leren. Door stage te lopen, maar ook door bedrijven en instellingen in de regio te bezoeken en voor hen projecten uit te voeren. En je krijgt geregeld les van gastdocenten die jouw toekomstige beroep als geen ander kennen. Heel praktijkgericht dus, zodat je straks helemaal klaar bent om het ‘hier’ te gaan maken!

“Je leert álle details van het ondernemerschap, dus ga ervoor!”

Bekijk deze case

“Patiëntencontact is helemaal mijn ding”

Bekijk deze case

“Stel zoveel mogelijk vragen, dan leer je het meest!”

Bekijk deze case

“Ik wist wat me te wachten stond als ondernemer”

Bekijk deze case

“Zo gaaf dat ik hier mag werken aan het nieuwste van het nieuwste”

Bekijk deze case

‘Volwaardig vakman of vakvrouw’

Bekijk deze case

Wist je dat veel de bedrijven in de regio internationaal werken? Er zijn dus ook veel mogelijkheden voor een stage in het buitenland!

2

Waar ligt jouw interesse?

Wat vind je leuk? En waar ben je goed in? Door die vragen te beantwoorden, kom je erachter waar je interesse ligt. En dat helpt je bij het maken van een goede studiekeuze.

Interessegebieden op een rijtje

Bij De Leijgraaf hebben we de interessegebieden op een rij gezet. Onder elk interessegebied vind je opleidingen die bij dat interessegebied horen. Als je dus weet waar jouw interesse ligt, ontdek je vanzelf welke opleidingen bij je passen.

En met onze handige zoekfilter vind je heel makkelijk de opleiding die het beste bij jouw interessegebieden past.

bekijk interessegebieden

Vind de opleiding die bij je past

Wat kan ik en wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Welk soort werk past bij mij? Wat wil ik worden? Als je de tijd neemt om hier een antwoord op te bedenken, ben je al een eind in de richting om een goede studiekeuze te maken. Wat heeft Kiana geholpen bij haar studiekeuze? In deze video vertelt ze het!

Voltijd of deeltijd?

Als je weet waar je interesses liggen, heb je alvast een grote stap gezet. Nu komt de volgende stap: bepalen hoe je je opleiding wil volgen. Ga je voor voltijd of deeltijd? Voor bol of bbl? En op welk niveau?

Floor koos voor bol

en Pauline voor bbl

Meer informatie over het mbo

Wat betekent mbo?

Mbo betekent: ‘middelbaar beroepsonderwijs’. Op het mbo word je (praktisch) opgeleid voor een beroep, zoals sportleraar, automonteur of verpleegkundige.

Welke niveaus zijn er?

Bij De Leijgraaf kun je beroepsopleidingen op vier niveaus volgen. Je vooropleiding bepaalt voor welk niveau je in aanmerking komt.

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Bol betekent: ‘beroepsopgeleide leerweg’. Dit is dagonderwijs. Bbl betekent: ‘beroepsbegeleidende leerweg’. Dit is een combinatie van werken en leren.

Wat zijn de doorstroommogelijkheden?

Na het halen van je diploma kun je een baan zoeken, maar ook verder studeren. Als je voor verder studeren kiest, kun je doorstromen naar een hoger niveau binnen het mbo of naar het hbo (hoger beroepsonderwijs).

3

Past ons mbo-onderwijs bij jou?

Als je een school binnen stapt, voel je vaak al snel of je er thuis voelt. Een perfect moment om dat te ervaren is onze open dag of één van onze open avonden. Of kom een dagje meelopen! Dan zie, hoor en voel je vanzelf wat je van een opleiding bij De Leijgraaf kunt verwachten. Of je nu kiest voor een opleiding in Meierijstad, Oss of Cuijk: op onze scholen gebeurt een heleboel bijzonders.

 

Weet je waar jouw interesse ligt? Mooi!

Dan kun je nu wat meer te weten komen over de opleidingen die we op De Leijgraaf binnen dit interessegebied aanbieden. Bij de verschillende opleidingspagina’s kun je per opleiding meer lezen over:

  • Wat doe je als je dit beroep gaat uitoefenen?
  • Wat zijn je belangrijkste taken?
  • Hoe ziet de opleiding eruit?
  • Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
  • Hoeveel kans op werk heb ik na het volgen van deze opleiding?

Heb je nog een vraag over de opleiding? Bij iedere opleiding staat een contactpersoon, zij staan voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Tip: zie je een opleiding die je aanspreekt? Klik dan op het hartje. Zo bewaar je je favoriete opleidingen en kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Gebruik de zoekfilter

Vind opleidingen die het beste bij jouw interessegebieden passen. Opleidingen kun je met de zoekfilter naar interesse, plaats, bol of bbl en duur filteren.

Bezoek onze Open Dag

Tijdens onze Open Dag is er weer van alles te ontdekken. Onze docenten én studenten vertellen je graag hoe een dag op het mbo eruitziet. Zien we jou 16 maart op één van onze locaties?

meer informatie over de Open Dag

 

 

Een dag meelopen

Wil je ervaren hoe het is om een specifieke opleiding te volgen? Kom dan eens meelopen, dan ben je alvast een dagje Leijgraaf-student.

Meld je alvast aan, dan krijg je van ons bericht wanneer het mogelijk is een dagje mee te lopen.

Aanmelden Dagje Meelopen

 

Aandacht voor elke student

We zijn een school waar elke student telt. Dus heb je behoefte aan meer uitdaging? Dan zorgen we daarvoor. Maar natuurlijk zijn we er ook als je juist wat extra ondersteuning nodig hebt. Zo bereiden we al onze studenten voor op een mooie toekomst.

Karin Kersten is studenten-begeleider bij De Leijgraaf.

In deze video vertelt zij welke vormen van begeleiding er binnen De Leijgraaf mogelijk zijn.

Ook dit vind je bij De Leijgraaf

Op onze scholen gebeurt een heleboel bijzonders. Als je straks bij ons studeert, merk je dat vanzelf. Hier krijg je alvast een indruk!

Stagelopen op Mallorca

Bekijk deze case

De Nacht van Cuijk

Bekijk deze case

Promotiefilm over dementie

Bekijk deze case

Strijden tijdens Skills Heroes

Bekijk deze case

Versneld door je opleiding

Bekijk deze case

Business Class: lekker breed

Bekijk deze case

Oriëntatiemomenten

Informatie middag

21 juni 2022 14.00 uur - 16.00 uur Alle locaties

Informatie Avond Entree Onderwijs

30 juni 2022 19:00 uur - 20:00 uur Oss Euterpelaan

Ben je eruit?

Heb je een opleiding gekozen? Meld je dan aan! Dat kun je heel eenvoudig doen op onze website en kost je maar een paar minuten.

 

Ik wil me aanmelden

Filter

0
088-0170000