fbpx

6 april 2022

Hoe gaat het met onze Mbo Ambassadeur Tim?

Tijd voor een update! Een tijdje geleden stelden we hier Tim voor. De mbo-ambassadeur kandidaat van De Leijgraaf. Inmiddels is Tim al een tijdje op weg naar de verkiezing van Landelijke Ambassadeur mbo 2022. Wij waren benieuwd: hoe vindt hij het? Wat heeft hij geleerd en… hoe is het om voor de camera te staan? We spraken telefonisch met hem.

Wanneer ik Tim bel, is hij op zijn stage. Maar zoals hij zelf lachend zegt: “Hier kunnen we natuurlijk altijd tijd voor maken!”.

En dat is mooi. Want wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar hoe hij de afgelopen tijd ervaren heeft en meegemaakt: een kijkje in de keuken van het traject van een mbo-ambassadeur.

Tim vertelt dat hij de afgelopen periode een aantal bijeenkomsten heeft gehad. De eerste bijeenkomst was vanwege corona nog online. “Hier leerde ik alle andere mbo-ambassadeurs kennen. Dit zijn er 39! Iedereen heeft zich voorgesteld en we werden meegenomen in de agenda”.

Voor de camera staan
De tweede bijeenkomst was de opnamedag. Deze dag stond in het teken van het maken van een introductiefilmpje. Hier vertellen deelnemers kort wie ze zijn, wat ze doen en wat hun passies zijn. Tim vond het best spannend. Hij vertelt: “Voor de camera staan vond ik spannend en lastig. Misschien omdat alle ogen op je gericht zijn. Net als bij een presentatie. Hier word ik dan toch een beetje zenuwachtig van.” Tim vervolgt: “ Maar, ik vond het wel heel leuk! Ik probeer gewoon te denken dat de camera er niet staat en een gesprek te voeren met degene die de vragen stelt. Dat ging uiteindelijk best goed!”. Wanneer we hem vragen wat hij van zijn eigen introductiefilmpje vindt, is zijn eerste reactie: “Klink ik echt zo?!”. Hij lacht: “Nee ik vind ‘m goed gelukt. Het is een leuk filmpje geworden”.

Nou Tim. Super goed gedaan. Het is inderdaad een leuk filmpje geworden.

Aflevering Mbo’ers pakken aan
Naast een introductiefilmpje werd er die dag ook een groepsopdracht gefilmd. Samen met drie andere mbo ambassadeurs voeren ze een opdracht uit. Tim zit samen met La Rose, Adil en Floris in Team Zuid. In deze aflevering van Mbo’ers Pakken aan proberen zij een slachtoffer te redden bij een overstroming. Lukt dat binnen de tijd?

Tim kijkt met een goed gevoel terug op deze momenten. “Je bent toch altijd benieuwd hoe het gaat zijn. Je weet vooraf niet met wie je kennis gaat maken en met wie je in een groepje zit. Maar ik merkte al snel dat ik met iedereen goed overweg kan. We hebben allemaal best veel overeenkomsten. Allemaal harde werkers! Dat vond ik leuk om te zien. Het is een super leuke ervaring”.

Dé Landelijke Ambassadeur mbo 2022
Maandag 16 mei vindt het Dit is mbo Ambassadeursgala plaats in Apeldoorn. Dit jaar zal het een hybride event zijn, waarbij er 500 genodigden aanwezig mogen zijn en het event daarnaast ook live uitgezonden wordt om 18.30u via Dit is mbo – YouTube.

Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala mogen drie ambassadeurs live hun finale pitch doen! Hier komt één winnaar uit. Dé Landelijk Ambassadeur mbo 2022.

Het blijft dus nog even spannend. We houden je in de gaten, Tim! Heel veel succes. Wij duimen voor je.

Filter

0
088-0170000