fbpx

11 oktober 2018

Laboratoriumschool feestelijk geopend

Gisteren, woensdag 11 oktober, is de nieuwe locatie voor laboratoriumonderwijs aan de Beversestraat 20 in Cuijk geopend. Een voormalig bedrijfsgebouw is de afgelopen maanden omgetoverd tot een moderne laboratoriumschool. In die omgeving worden onze studenten opgeleid en klaargestoomd voor een gegarandeerde baan in de toekomst.

Gemoderniseerd

“De noodgedwongen verhuizing kwam ons niet eens zo slecht uit”, vertelt Marieke Bouwmeester, onderwijsmanager Laboratoriumtechniek bij De Leijgraaf. “De inventaris in het vorige gebouw was namelijk al wat verouderd. Het nieuwe onderwijsgebouw in Cuijk hebben we volledig gestript en gemoderniseerd. Alle apparatuur voldoet nu aan de eisen van deze tijd. Bovendien hebben we nu meerdere theorielokalen, een extra laboratorium en een lab voor instrumentele analyse. Een stevige impuls voor de kwaliteit van ons onderwijs dus.”

Baangarantie

De nieuwe laboratoriumschool biedt ruimte aan ruim honderd studenten. “Daarmee houden we ons onderwijs bewust kleinschalig”, stelt Bouwmeester. “Bij De Leijgraaf hebben we aandacht voor elke student, met zoveel mogelijk individuele leertrajecten. Bovendien werken we zeer intensief samen met bedrijven in de regio. Daardoor kunnen we studenten gericht opleiden en dus optimaal klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Die aanpak zorgt ervoor dat onze studenten na de laboratoriumschool gegarandeerd een baan vinden. Of ze stromen probleemloos door naar het hbo.”

Laboratoriumonderwijs

Laboratoriumonderwijs is bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen die het leuk vinden om mee te bouwen aan een veiligere, mooiere en betere wereld. Dat gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van medicijnen, vertelt Bouwmeester. “Alles wat je kunt bekijken of gebruiken, heeft ooit een lab gezien. Of het nu gaat over autolak, pizzasaus of grondstoffen voor medicijnen: elk product is ooit getest. Als lab-student bij De Leijgraaf ontdek je wat daarbij allemaal komt kijken. In ons moderne schoolgebouw in Cuijk, maar ook op locatie bij de bedrijven waarmee we samenwerken.”

Filter

0
088-0170000