fbpx

Na een opleiding meubelmaken ga je straks mooie dingen doen!

Steek je graag je handen uit de mouwen? En vind je het geweldig om mooie dingen te maken? Dan is een opleiding meubelmaken zeker iets voor jou! Een bijzondere kast ontwerpen, op maat gemaakte stoelen in elkaar zetten, het interieur voor een luxe jacht maken… Als meubelmaker ga je straks mooie dingen doen. Zien we jou terug bij een van onze opleidingen meubelmaken?

Welke opleiding meubelmaken past bij jou?

Dit ben jij

Als toekomstig meubelmaker hou je ervan om hard te werken en ben je graag creatief bezig. Maar je kunt ook heel nauwkeurig werken en bewaart altijd het overzicht. Alles moet namelijk tot in detail kloppen om een goed meubel te maken. Maar daarover hoeven we ons bij jou geen zorgen te maken: jij zorgt er namelijk voor dat elk meubel een pareltje wordt!

“Na deze opleiding ben je helemaal klaar voor een baan in de timmer- of meubelindustrie” 

Opleiding meubelmaken bbl of bol

Bij al onze opleidingen meubelmaken kun je kiezen tussen een bbl- en een bol-opleiding. Bij de bbl-opleiding ga je één dag per week naar school. De andere vier dagen ga je lekker aan de slag in de werkplaats. Liever ook wat meer theorie? Bij de bol-opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Daar krijg je theorie- en praktijklessen, en je loopt een aantal weken stage.

Word meubelmaker in de interieurbouw

Heb jij twee rechterhanden en kun je niet wachten tot je de mooiste meubels in elkaar mag zetten? Word dan meubelmaker in de interieurbouw. Als meubelmaker krijg je allerlei soorten opdrachten. Zo maak je meubels en onderdelen voor kantoren, winkelpanden en showrooms. Maar je maakt bijvoorbeeld ook bedden, banken, stoelen, kasten, tafels en toonbanken. En wat dacht je van het interieur van een heel schip? Meubelmaker in de interieurbouw is een prachtig beroep!

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleidingen meubelmaken.

Allround Meubelmaker (Scheeps)interieurbouw (bol)

Allround Meubelmaker (Scheeps)interieurbouw (bbl)

Meubelmaker (Scheeps)interieurbouw (bol)

Meubelmaker (Scheeps)interieurbouw (bbl)

Word montagemedewerker

Wil je graag een brede basis voor een beroep in de meubelindustrie? Word dan montagemedewerker. Op basis van tekeningen zet je de mooiste dingen in elkaar, zoals meubels, deurkozijnen en tuinhuisjes. Als montagemedewerker ben je sowieso dé houtspecialist in de werkplaats. Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen netjes en veilig werkt. Zo zetten jullie samen de mooiste constructies in elkaar.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker ook even bij deze opleidingen:

Allround Montage-medewerker Industrieel Produceren met Hout (bol)

Allround Montage-medewerker Industrieel Produceren met Hout (bbl)

Montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout (bol)

Montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout (bbl)

Opleiding tot meubelmaker of allround meubelmaker?

Twijfel je tussen de opleiding tot meubelmaker en de opleiding tot allround meubelmaker? Er zijn enkele verschillen. De opleiding tot meubelmaker is een niveau 2-opleiding en duurt twee jaar. In het eerste jaar doe je algemene kennis op en volg je basisvakken. In het tweede jaar verdiep je je verder in je beroep. De opleiding tot allround meubelmaker is een niveau 3-opleiding en duurt drie jaar. In het derde jaar kun je je vaardigheden nog verder verbeteren.

Veelgestelde vragen

Welke algemene vakken volg ik bij deze opleidingen?

Je bent tijdens deze opleidingen vooral praktisch bezig. Zo leer je het vak namelijk écht kennen! Ook volg je een paar algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en vaktheorie.

Hoeveel weken loop ik stage?

Bij de bbl-opleidingen werk je vier dagen per week op de werkplaats en loop je dus geen stage. Bij de bol-opleidingen ga je vijf dagen per week naar school. Bij deze opleidingen loop je in je eerste jaar 10 weken stage. In je tweede en mogelijk derde jaar loop je 20 weken stage.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000