bol - Niveau 2

Montage- medewerker Industrieel Produceren Met Hout

Maak jij straks de mooiste houten onderdelen voor huizen, kantoren en andere gebouwen?

“In de hout- en meubelindustrie is altijd plek voor vakmensen die nauwkeurig kunnen werken”

Wat doet een montagemedewerker?

De werkplaats van de montageafdeling? Die voelt voor jou als je tweede thuis. Het is namelijk de ideale plek als je met je handen wil werken. Vandaag zetten jullie kozijnen in elkaar, die je collega’s van de machinale houtbewerking hebben voorbereid. Een nauwkeurige klus, want de constructie is nét even anders dan anders. Maar dat vind jij geen punt. Je pakt je lijmpistool en het hang- en sluitwerk, en dan: gaat de slag!

Als montagemedewerker industrieel produceren met hout maak je houten onderdelen voor huizen, kantoren en andere gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan raamkozijnen, deurkozijnen en prefabwanden. Maar wat dacht je van complete dakconstructies, gevels en vloeren? Die maak je aan de hand van een duidelijke tekening en instructies. Soms alleen, maar meestal in een team.

Dit werk vraagt om grote nauwkeurigheid. Je checkt dus regelmatig of alles goed op z’n plek zit. Er moet straks immers wel een deur passen in jouw kozijn. Natuurlijk werk je ook netjes: volgens de veiligheidsinstructies en de kwaliteitseisen. Zo wordt jouw kozijn gegarandeerd een knap staaltje vakmanschap!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je bereidt de werkplek voor, zodat je aan de slag kunt.
 • Je leest tekeningen en zet de maten uit.
 • Je bewerkt de bouwmaterialen en stelt de elementen samen.
 • Je maakt hulp- en ondersteuningsconstructies als die nodig zijn.
 • Je controleert je werk op kwaliteit.

“Deze opleiding is de ideale basis om meteen aan de slag te gaan in de hout- of meubelindustrie”

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen. Op school duik je in de theorie aan de hand van specifieke vakken. Je leert bijvoorbeeld over houtbewerkingstechnieken, machines en materialen. Ook volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen. En om de praktijk alvast een beetje te leren kennen, loop je ook tien weken stage.

In het tweede jaar verdiep je je verder in het vak. Tijdens projecten leer je bovendien hoe je je kennis toepast in de praktijk. Daarnaast loop je opnieuw stage bij een erkend leerbedrijf in de regio, maar nu zelfs twintig weken. Zo leer je het beroep natuurlijk perfect kennen!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Burgerschap
 • Vaktheorie

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 10 weken stage
 • Leerjaar 2: 20 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

Bekijk hier alle opleidingen meubelmaken

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je werkt graag met hout.
 • Je hebt ruimtelijk inzicht.
 • Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
 • Je bent heel precies.
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Entree-opleiding

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wilt, kun je het beste denken aan een niveau 3 opleiding.

Ook nog goed om te weten

Tijdens deze opleiding start je vanaf dag één met werken. Misschien heb je zelfs al een baan, en anders zoeken we een mooi bedrijf in de regio voor je. Je verdient dus ook meteen je eigen salaris! Daarnaast heb je met je diploma op zak een prima vooruitzicht op een baan, misschien wel bij een van de partners met wie we samenwerken (zoals Samenwerkingsverband Brabant). Je maakt dus een perfecte start!

Crebonummer / opleiding 25008
Niveau 2
Start opleiding 30/08/2021
Leerweg bol
Lesgeld per jaar € 1.202

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

0
088-0170000