“In de hout- en meubelindustrie is altijd plek voor vakmensen die nauwkeurig kunnen werken”
Wat doet een montagemedewerker?
De werkplaats van de montageafdeling? Die voelt voor jou als je tweede thuis. Het is namelijk de ideale plek als je met je handen wil werken. Vandaag zetten jullie kozijnen in elkaar, die je collega’s van de machinale houtbewerking hebben voorbereid. Een nauwkeurige klus, want de constructie is nét even anders dan anders. Maar dat vind jij geen punt. Je pakt je lijmpistool en het hang- en sluitwerk, en dan: gaat de slag!
Als montagemedewerker industrieel produceren met hout maak je houten onderdelen voor huizen, kantoren en andere gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan raamkozijnen, deurkozijnen en prefabwanden. Maar wat dacht je van complete dakconstructies, gevels en vloeren? Die maak je aan de hand van een duidelijke tekening en instructies. Soms alleen, maar meestal in een team.
Dit werk vraagt om grote nauwkeurigheid. Je checkt dus regelmatig of alles goed op z’n plek zit. Er moet straks immers wel een deur passen in jouw kozijn. Natuurlijk werk je ook netjes: volgens de veiligheidsinstructies en de kwaliteitseisen. Zo wordt jouw kozijn gegarandeerd een knap staaltje vakmanschap!
Bekijk hier alle opleidingen meubelmaken“Deze opleiding is de ideale basis om meteen aan de slag te gaan in de hout- of meubelindustrie”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo b
- Entree-opleiding
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wilt, kun je het beste denken aan een niveau 3 opleiding.