“Omdat je van alle markten thuis bent, kun je straks op veel plekken terecht”
Wat doet een assistent dienstverlening en zorg?
Mevrouw Bongers is niet meer zo goed ter been. Daarom kom je een aantal keer per week langs. Onderweg neem je meteen boodschappen voor haar mee. Nog even stofzuigen, het konijnenhok schoonmaken… en dan kan ze er weer tegenaan. Nog een kopje koffie? Dat kan nog net! Kun je meteen even horen of alles écht goed met haar gaat.
Als assistent dienstverlening en zorg help je mee op alle fronten van het dagelijkse huishoudelijke werk. Je doet bijvoorbeeld boodschappen, maakt het huis schoon, kookt, wast af of helpt met de verzorging van kinderen of huisdieren. Maar ook voor een gezellig praatje ben je altijd in.
Daarnaast doe je af en toe licht verzorgend werk. Een verpleegkundige helpt je daarbij. Het precieze werk dat je doet, verschilt per werkplek. Misschien kom je wel in een verpleeghuis of in de kinderopvang terecht. Maar ook in kantoren, op scholen, bij sportverenigingen en in de horeca zijn ze op zoek naar jou. En waar je ook komt: overal draag je een belangrijk steentje bij!
“Een persoonlijke coach helpt je om alles uit je opleiding én jezelf te halen”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je helpt graag anderen.
- Je kunt goed met mensen omgaan.
- Je steekt graag je handen uit je mouwen.
- Je werkt netjes.
- Je kunt goed samenwerken.
Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
Om deze opleiding te volgen, heb je geen diploma nodig. Wel moet je 16 jaar of ouder zijn om met de opleiding te starten. Ook vindt er een kennismakingsgesprek plaats om je wat beter te leren kennen.
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Mbo niveau 2