fbpx
bbl - Niveau 3

Logistiek Teamleider

Zorg jij er straks voor dat het magazijn draait als een geoliede machine?

“Logistiek teamleiders zijn een onmisbare schakel in ieder magazijn”

Wat doet een logistiek teamleider?

Om je heen staan duizenden pallets en dozen. De witte led-verlichting aan het plafond en de stellingen maken het beeld compleet: hier wordt gewerkt! Een willekeurige bezoeker zou overdonderd raken door de vele gangen en rondrijdende heftrucks, maar jij bent hier op je plek. Het magazijn is jouw tweede thuis.

Als logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in het magazijn. Je organiseert het werk en bereidt het voor, je geeft leiding aan een team van medewerkers én je werkt natuurlijk ook zelf mee. Waar het ook over gaat, medewerkers kunnen met al hun vragen bij jou terecht. Zo blijven de processen gestroomlijnd verlopen.

Verder heb je verschillende coördinerende werkzaamheden. Zo regel je bijvoorbeeld de goederenontvangst, de opslag, het verzendklaar maken van producten, en de voorraadinventarisatie. Ook ben je het aanspreekpunt voor jouw team. Dankzij jou is er altijd een goede bezetting, krijgen medewerkers begeleiding, is er op tijd nieuw personeel en gaan je teamleden met een glimlach naar hun werk. Kortom: jij bent de duizendpoot die zo hard nodig is in de logistiek!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je plant de werkzaamheden in en verdeelt taken.
 • Je geeft leiding aan medewerkers.
 • Je plant de hele goederenstroom: van ontvangst tot verzending.
 • Je adviseert over het voorraadbeheer.
 • Je zorgt dat de logistieke processen altijd doorgaan.

“Na deze praktische opleiding ben je helemaal klaar voor een prachtige baan in de logistiek” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Vier dagen in de week werk je namelijk bij een logistiek bedrijf in de regio. Door vooral te ‘doen’, leer je het beroep, je werkzaamheden en je verantwoordelijkheden snel goed kennen. Na twee jaar ben je helemaal klaar voor het échte werk!

Vakken

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap
 • Vakleer

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: vier dagen lerend werken per week
 • Leerjaar 2: vier dagen lerend werken per week

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

 • Digitale vaardigheden
 • Ondernemend gedrag

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je vindt het leuk om leiding te geven.
 • Je bent sociaal vaardig.
 • Je werkt flexibel en stressbestendig.
 • Je kunt anderen motiveren.
 • Je gaat gemakkelijk met andere mensen om.

Bbl (beroepsbegeleidende leerweg)

Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je werkt op een zogenoemde leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf of instelling in de regio. In principe werk je drie tot vier dagen per week en ga je een dag per week naar school voor theorie. Je leert dus vooral in de praktijk!

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo k/g/t, mavo
 • Overgangsbewijs 3-4 havo
 • Mbo 2

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Logistiek Supervisor

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Deze regio hoort bij de belangrijkste logistieke regio’s van Nederland. De kans is dus extra groot dat je een baan vindt die helemaal bij je past.

Deze opleiding is ook te volgen binnen het opleidingstraject Werkvloerleren. Je volgt als student de theorielessen bij één van onze partnerbedrijven (Sligro of Vos Logistics) en brengt deze meteen, onder begeleiding van een docent van De Leijgraaf en de praktijkbegeleider van het bedrijf, op de werkvloer in de praktijk.

Werkvloerleren Sligro

Werkvloerleren VOS Logistics

Crebonummer / opleiding 25775
Niveau 3
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bbl

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000