fbpx
bol - Niveau 2

Medewerker ICT Support

Zorg jij straks voor een goed werkend computernetwerk?

“Als medewerker ICT Support kun je bij elk bedrijf aan de slag”

Wat doet een medewerker ICT Support?

De afdeling Sales krijgt vandaag nieuwe pc’s: desktops en laptops. Aan jou de taak om ze gebruiksklaar te maken. Eerst installeer je de juiste software, daarna zorg je voor aansluiting op het netwerk. Tot slot geef je de Sales-medewerkers een korte instructie, zodat ze meteen aan de slag kunnen. En als iemand daarna nog vragen heeft? Dan weten ze jou te vinden. Kom maar op!

Als medewerker ICT support zorg je ervoor dat alle netwerken, computers, printers en andere apparatuur goed werken. Ook word je ingeschakeld als er nieuwe apparatuur moet worden geïnstalleerd. En is er een storing? Dan weet jij precies hoe je onderdelen moet repareren of vervangen.

Daarnaast help je via de helddesk je collega’s met het oplossen van gebruiksproblemen. Juist dat contact met de gebruikers vind je leuk! Daarbij hou je je uiteraard netjes aan de regels, instructies en procedures. Die weet je bovendien goed uit te leggen als het nodig is. En ook de meer uitdagende problemen ga je niet uit de weg. Je zet er zelf je tanden in of je roept de hulp in van een collega. Op naar een oplossing!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je maakt apparatuur, systemen en applicaties gebruiksklaar.
 • Je onderhoudt hardware, software en verbindingen.
 • Je vervangt en repareert onderdelen van systemen en computers.
 • Je registreert incidenten en neemt ze in behandeling.
 • Je lost incidenten op of stuurt ze door naar een collega.

“Na je opleiding kun je eenvoudig doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround Medewerker IT-systems and devices” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen. Je ontdekt de basistheorie en leert veel over hardware en software. Daarnaast volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

In het tweede jaar ga je daar intensief mee verder. Je blijft je verdiepen in de wereld van ICT en focust op het verlenen van goede service. Ook maak je een keuze voor een beroepsspecifiek onderdeel (Vak en Beroep). Daar maak je uitgebreid kennis met een ICT-functie die jij interessant vindt.

In beide jaren loop je een aantal weken stage bij een bedrijf. Daar leer je het beroep natuurlijk perfect kennen!

Vakken

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap
 • Servicedesk

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel , maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

Bekijk hier alle ICT opleidingen

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
 • Je bent secuur en werkt gestructureerd.
 • Je behoudt makkelijk het overzicht.
 • Je kunt goed communiceren.
 • Je bent handig en hebt technisch inzicht.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

 • Allround medewerker IT-systems and devices niveau 3

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

 

Ook nog goed om te weten

Niveau2Plus: opleidingen met iets extra’s

Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.

Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.

Crebonummer / opleiding 25607
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000