fbpx
bol - Niveau 2

Medewerker Sport & Recreatie

Organiseer jij straks tal van spectaculaire activiteiten?

“Je bent straks helemaal klaar om lekker aan de slag te gaan”

Wat doet een medewerker sport & recreatie?

Bonjour! Sinds kort werk je op een camping in Frankrijk. Vandaag staan er enkele buitenspellen op het programma. Na het ontbijt zet je alle spullen klaar. En kijk: daar komen de eerste kinderen al aangerend. Samen met je teamleden begeleid je de activiteit. En weet je… jij bent minstens zo enthousiast als de kinderen zelf!

Als medewerker sport & recreatie assisteer je bij sport- en recreatieactiviteiten. Je bekijkt welke activiteiten bij welke groepen passen, en maakt mensen enthousiast om deel te nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je ontvangt de deelnemers, je begeleidt ze en uiteraard houd je ook toezicht. Zo verloopt iedere activiteit zonder problemen. Dankzij jou!

Je kunt aan de slag in de verblijfsrecreatie, zoals bij campings, bungalowparken en groepsaccommodaties. Maar ook in de dagrecreatie hebben ze goede medewerkers nodig. Denk bijvoorbeeld aan attractieparken, in- en outdoorcentra, sporthallen, zwembaden en fitnesscentra. Hoe dan ook, waar dan ook: tijd voor actie!

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Je helpt bij activiteiten.
 • Je houdt toezicht.
 • Je bereidt de activiteitenruimtes voor.
 • Je doet kleine onderhoudswerkzaamheden.
 • Je zorgt dat gasten een topmiddag beleven.

“Een combinatie van kennis en praktische vaardigheden: dáár geloven we in” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. In beide jaren loop je een aantal weken stage bij een erkend bedrijf in de regio. Daardoor ben je straks helemaal klaar voor een actieve baan in deze geweldige sector.

De opleiding begint met een basisjaar. Daarin leer je het beroep en de branche eerst goed kennen. Je haalt je kennis uit de boeken, maar gaat zeker ook in de praktijk aan de slag. In het tweede jaar ga je je specialiseren. Je bouwt nog meer kennis op en loopt nog wat langer stage dan in het eerste jaar. En daarna? Dan ben jij helemaal klaar om het te gaan maken!

Vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Engels
 • Werknemersvaardigheden
 • Vaklessen
 • Coaching
 • Loopbaanbegeleiding

Praktijkervaring

 • Leerjaar 1: 20 weken stage
 • Leerjaar 2: 30 weken stage

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

De regio als klaslokaal

Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

 • Je gaat graag met mensen om.
 • Je bent klantvriendelijk.
 • Je houdt ervan om actief bezig te zijn.
 • Je bent enthousiast.
 • Je kunt goed het overzicht houden.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost, klik hier voor de actuele bedragen. Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier. En ben je benieuwd naar de laptopeisen van deze opleiding, dan vind je die hier.

De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.

Met welke vooropleiding heb je recht om toelating?

 • Vmbo b
 • Mbo-entree

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Als je je aanmeldt voor deze opleiding dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Heb je behoefte aan een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Niveau2Plus: opleidingen met iets extra’s

Het eerste jaar van een Niveau2Plus-opleiding is breed opgezet. Naast je eigen opleiding proef je namelijk ook van andere opleidingen, waardoor je extra kennis opdoet. Bovendien kun je na dat eerste jaar nog van opleiding veranderen, zónder dat het je een studiejaar kost. Ideaal dus als je nog niet helemaal zeker bent over je studiekeuze.

Ook kun je bij deze opleidingen extra certificaten behalen, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en werknemersvaardigheden. Die certificaten krijg je bovenop je diploma. Zo kun je straks tijdens je sollicitaties aantonen dat jij iets extra’s in je mars hebt.

Crebonummer / opleiding 25500
Niveau 2
Start opleiding 29/08/2022
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Gebruik dan de aanmeldbutton (rechts) bovenaan op deze pagina en meld je direct aan. Via deze button zijn de juiste opleidingsgegevens al voor jou ingevuld in het aanmeldformulier. Je komt direct op de juiste pagina terecht.

Meer informatie over aanmelden

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Bekijk de kalender

Filter

0
088-0170000