In het kort

Ben jij nieuwsgierig en oplossingsgericht? Vind je het leuk om regels en procedures te begrijpen en te volgen? Dan is de opleiding recht & hr écht iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25726
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het uitvoeren van ondersteunende taken in een juridische en administratieve omgeving. Zo leer je bijvoorbeeld de verschillende rechtsgebieden en hr-processen kennen. Maar je gaat ook aan de slag met communiceren, hoe je omgaat met vertrouwelijke informatie en juridische documenten en klantcontact. Daarbij spelen samenwerken, kritisch en probleemoplossend denken, creativiteit en mediawijsheid een grote rol. Kort gezegd: alles zodat jij straks klaar bent voor een baan in een juridisch-administratieve werkomgeving!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding recht & hr.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Deze opleiding tot juridisch administratief dienstverlener begint met een oriëntatieperiode. Tijdens de dag dat je naar het Koning Willem I College komt werk je onder andere in projecten aan taken en werkprocessen. Deze werkzaamheden zal je later in de opleiding ook gaan uitvoeren bij jouw leerwerkplek

De opleiding recht & hr besteedt veel aandacht aan algemene werknemersvaardigheden. Zo leer je werken in een team, hoe je omgaat met grote opdrachten en communiceren. En je leert kritisch kijken naar je eigen werk en prestaties. Ook werk je aan het ontwikkelen van een professionele houding. De theorie breng je meteen in de praktijk bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma van de opleiding recht & hr kun je aan de slag binnen verschillende sectoren en branches. Bijvoorbeeld bij een advocaten- of notarissenkantoor, een bewindvoerder, de overheid, een bank of een verzekeringsbedrijf.

Jij houdt je bezig met het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden in een juridische en administratieve omgeving. Daarbij ben je het aanspreekpunt voor klanten, stel je documenten op en verwerk en verzorg je gegevens en zakelijke communicatie. Maar het is ook mogelijk om binnen een organisatie aan de slag te gaan op de afdeling humanresourcesmanagement (hrm). Dan ben je binnen een organisatie verantwoordelijk voor het contact en de administratie van personeelsgegevens. Volop mogelijkheden dus!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 300,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

De officiële naam van deze opleiding is legal insurance & HR services specialist. Deze naam staat dan ook op alle belangrijke papieren die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Nederlands  
Arbeidsrecht  
Procesrecht  
Lunch
pauze
Voorbereiding examenproject  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Verschillende boeken over recht
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Echt aan de slag! Tijdens de opleiding recht & hr besteed je ongeveer 80% van de tijd in en aan de praktijk. Dit doe je op school, maar ook bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten 56%
72% landelijk
Afgestudeerden met werk -
96% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024