Verzorgende IG is geïntegreerd met Maatschappelijke Zorg in de opleiding Woonzorgbegeleider. Deze dubbelkwalificatie levert in dezelfde opleidingstijd dan ook twee diploma’s op.
Wat doet een verzorgende IG?
Mevrouw Dekkers is vorige week in het verzorgingshuis komen wonen. Een flinke overgang voor haar, want ze was erg gehecht aan haar oude woning. Gelukkig heb je haar perfect begeleid en alles voor haar geregeld. Bij het ontbijt vanmorgen gaf ze al aan dat ze zich thuis begint te voelen. Kijk, daar doe je het voor!
Als verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) help je patiënten op alle vlakken waar ze hulp bij nodig hebben. Je stelt een zorgplan op en voert dat ook uit. Hierbij ben je vooral bezig met lichamelijke en psychosociale zorg. En als er iets in het huishouden moet gebeuren, sta je natuurlijk ook klaar.
Je helpt mensen thuis. Bijvoorbeeld in kleinschalige woonvormen, in een verpleeghuis of in een huis voor gehandicapten. En soms kunnen mensen die nog in hun eigen huis wonen ook wat steun gebruiken. Ook hun geef je de zorg en aandacht die ze nodig hebben.
“Je krijgt veel begeleiding: tijdens je opleiding en tijdens je stages”
De regio als klaslokaal
Écht iets leren … dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.
Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?
Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.
- Je kunt goed met mensen omgaan.
- Je staat stevig in je schoenen.
- Je hebt geduld en kan goed luisteren.
- Je lost problemen snel op.
- Je houdt van aanpakken.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding?
Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.
Naast lesgeld betaal je per opleiding ook bijkomende kosten zoals voor bijvoorbeeld boeken, licenties, persoonlijke beschermingsmiddelen en eventueel excursies of buitenlandse reizen. Ben je benieuwd wat de bijkomende kosten van deze opleiding zijn? Klik dan hier.
De leermiddelen per opleiding zijn zichtbaar op www.studers.nl. Tik in de zoekbalk ‘Leijgraaf’ en vind de lijst die hoort bij jouw opleiding. Je bent overigens vrij om je boeken te bestellen waar jij wilt.
Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?
- Vmbo kader
- Vmbo theoretisch
- Vmbo gemengd
- Mavo
- Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
- Vwo 3
- Mbo 2
Om te starten in leerjaar 2:
- Niveau 2-plus diploma (ervaring in de zorg is gewenst en daarnaast doorloop je het doorstroomprogramma)
Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies
Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!
Kan ik doorstuderen na deze opleiding?
Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).
- Mbo Verpleegkundige (instroom in leerjaar 3)
Studie in cijfers
Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.