fbpx

22 december 2021

Studenten maken kerstboxen voor Osse inwoners

OSS – Studenten van De Leijgraaf zijn afgelopen periode druk in de weer geweest met het inzamelen van mooie, leuke en lekkere producten. In samenwerking met Stichting Quiet, Ons Welzijn en Helpende Handen willen studenten met deze actie Osse inwoners met een (zeer) beperkt inkomen verrassen voor kerst. Gisteren was het dan zover: de kerstboxen werden in een sfeervolle entourage uitgereikt!

Leuk, lekker, leerzaam, De Leijgraaf

Chocolade, koekjes, tapasschaaltjes… zomaar een greep uit alle leuke producten die studenten van De Leijgraaf inzamelden voor de actie. Naast het verzamelen, staken de studenten ook zelf hun handen uit de mouwen: zij stonden in de keuken om lekkere producten te maken om de dozen mee te vullen. Studenten van de opleiding kok maakten zo onder andere heerlijke borstplaat voor in het pakket. Ook werd elk pakket gevuld met een persoonlijke kerstboodschap van de studenten!

De regio is je klaslokaal
De afgelopen weken zijn studenten van verschillende business-opleidingen van De Leijgraaf dan ook druk bezig geweest om bedrijven in de regio te benaderen. Door stages of bijbaantjes hadden veel van de studenten al contacten in het bedrijfsleven. Studenten werden geactiveerd om creatief te denken en leiderschap te tonen. Zo hebben zij een prachtig pakket kunnen samenstellen.

Contextrijk onderwijs in de praktijk
Met het initiatief komen studenten van De Leijgraaf in aanraking met thema’s als armoede en maatschappelijke betrokkenheid. Ook leren zij dat niet iedereen zich de luxe, zoals wij deze vaak ervaren, kunnen veroorloven.

Door de coronamaatregelen waren de studenten zelf helaas niet aanwezig bij het inpakken en uitdelen van de pakketten. De docenten en hulpdiensten namen deze taken van hen over.

Filter

0
088-0170000