fbpx

Na een technische opleiding mbo kun je alle kanten op!

Technische installaties zijn er in alle soorten en maten. Van systemen in ‘gewone’ woningen en flatgebouwen tot en met installaties in vakantieparken en postorderbedrijven. Al die installaties moeten gemaakt en onderhouden worden. En is er een storing? Dan moet die natuurlijk snel worden opgelost. Daarvoor zijn goedopgeleide technische medewerkers onmisbaar. Klinkt dat als iets voor jou? Kijk dan zeker eens bij de technische mbo-opleidingen die we bieden.

Welke technische opleiding mbo past bij jou?

Dit ben jij

Gaat jouw hart sneller kloppen van technische systemen en installaties? Lijkt het je heerlijk om te sleutelen aan wifi-instellingen, bedradingssystemen en beveiligingslijnen? En wil je je graag verdiepen in de besturingstechnieken die bedrijven draaiende houden? Dan past een technische opleiding hartstikke goed bij je. In de techniek moet elk onderdeel goed gemonteerd en getest zijn. Daarom is het belangrijk dat je nauwkeurig en precies kunt werken. Soms doe je dat alleen, maar ook vaak samen met collega’s. Hoe dan ook: je bent een volhouder. En je bent pas tevreden als alles werkt zoals het hoort te werken!

Een technische mbo-opleiding bbl

Veel van onze technische mbo-opleidingen zijn bbl-opleidingen. Bij deze opleidingen werk je vier dagen in de week in de werkplaats. Zo leer je het vak ook in de praktijk goed kennen. Goed om te weten: de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s kun je ook als bol-opleiding volgen. In dat geval ga je vijf dagen in de week naar school en volg je theorie- en praktijklessen. Daarnaast loop je een paar weken stage.

Word technicus elektrotechnische installaties 

Als technicus elektrotechnische installaties installeer je systemen in woningen en gebouwen. Denk aan telefoonsystemen, beveiligingssystemen en verkeerslichten. Soms is dat een klein klusje, maar systemen kunnen ook behoorlijk complex zijn. Maar daar laat jij je natuurlijk niet door tegenhouden! Samen met je collega’s heb je ook die ingewikkelde storing zo verholpen.

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze technische opleidingen mbo:

Technicus Elektrotechnische Installaties Woning & Utiliteit

Technicus Elektrotechnische Industriële Installaties & Systemen

Word monteur elektrotechnische installaties

Als monteur elektrotechnische installaties help je bij het installeren en testen van machines en installaties van allerlei gebouwen. Dat doe je vooral vanuit de werkplaats. Je meet alle onderdelen, zet ze in elkaar en test of alles werkt. Daardoor kunnen je technische collega’s de installaties zonder problemen installeren!

Klinkt dit als iets voor jou? Kijk dan zeker even bij deze technische opleidingen mbo:

Monteur Elektrotechnische Installaties

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning & Utiliteit

Eerste Monteur Elektrotechnische Industriële Installaties & Systemen

Monteur of Eerste monteur

Als monteur ben je vooral lekker praktisch bezig. Je test elektrotechnische systemen, maakt elektrotechnische producten, stelt systemen in en repareert ze. Dat doe je in een team met andere monteurs. Als eerste monteur heb je wat meer verantwoordelijkheid. Je begeleidt je collega’s en stuurt ze aan. Ook bewaak je de planning op de werkplaats. Of je nou monteur of eerste monteur bent: je steekt de handen uit de mouwen. Bekabelingen aanleggen, onderdelen vervangen, nieuwe installaties monteren… er is genoeg te doen!

Veelgestelde vragen

Welke vakken volg ik bij de opleidingen?

Bij onze technische mbo-opleidingen ga je vooral praktisch aan de slag. Je leert het vak namelijk door het te doen! Daarnaast volg je de volgende vakken: Nederlands, Rekenen, LOB, Burgerschap, een Keuzedeel en Vakleer elektrotechniek.

Uit welke delen bestaan de opleidingen?

Onze technische mbo-opleidingen bestaan meestal uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Je begint met de basis en kiest daarna een profiel waarin je je verdiept. Ook kun je keuzedelen kiezen. Zo stel je je opleiding bijna helemaal zelf samen.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Filter

0
088-0170000