bol - Niveau 4

Manager/ ondernemer horeca

Welk horecabedrijf maak jij straks tot een succes?

“Na je opleiding kun je overal aan de slag: in restaurants, lunchrooms, cafés… of je begint je eigen zaak!”

Wat doet een manager/ondernemer horeca?

Je restaurant zit vanavond helemaal vol. Dat belooft dus weer een drukke avond te worden! Toch zie je het vooral als een geweldige kans om je gasten te laten zien wat je in huis hebt. Een glimlach bij binnenkomst, een wijnadvies aan tafel, wat extra aandacht voor die grote groep… Onder jouw leiding wordt deze avond een succes!

Als manager/ondernemer horeca ben je eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Jij zorgt er dus ook voor dat alles op rolletjes loopt! In de praktijk betekent het vooral dat je ervoor zorgt dat het je gasten aan niets ontbreekt. Maar je houdt je ook bezig met zaken als inkoop, marketing, sales, financiën en het personeelsbeleid. Of het nou je eigen zaak is of niet: jij runt de boel als een baas!

Als manager/ondernemer horeca kun je onder meer aan de slag bij restaurants, lunchrooms, cafés, hotels en fastfoodbedrijven. Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Een eigen horecazaak is misschien wel iets waar je altijd van gedroomd hebt…

Wat zijn je belangrijkste taken?

  • Je geeft leiding aan een team van medewerkers.
  • Je verwerkt reserveringen en ontvangt gasten.
  • Je doet marktanalyses en maakt ondernemingsplannen.
  • Je zorgt ervoor dat het financiële beleid op orde is.
  • Je bent hét gezicht van het horecabedrijf.

“Tijdens je opleiding doe je veel ervaring op bij een horecabedrijf in de regio” 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt vier jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. In alle vier de jaren loop je een aantal weken stage bij een erkend horecabedrijf in de regio. Daar ontdek je onder de juiste begeleiding wat ondernemen in de horeca van je vraagt. Door de combinatie van theorie en praktijk ben je na je opleiding helemaal klaar voor een glanzende loopbaan in de horeca!

De kern van de opleiding gaat over: ‘Hoe exploiteer ik een horecabedrijf’ als ondernemer en/of als manager. Je krijgt daarom met de volgende vakken en aandachtsvelden te maken:

Vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Rekenen
  • Burgerschap
  • Mentor/loopbaanbegeleiding
  • Hospitality
  • Personeelsmanagement
  • Marketing Management
  • Financieel Management
  • Operationeel Management en Leiding Geven
  • Ondernemerschap en Ondernemingsplan
  • Projecten en Ondernemend Gedrag
  • Vakmanschap Keuken / Restaurant / Front Office Hotel

Praktijkervaring

  • Leerjaar 1: geen stage
  • Leerjaar 2: twee keer 10 weken
  • Leerjaar 3: 10 weken
  • Leerjaar 4: 15 weken

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat niet alleen uit een basisdeel en een profieldeel, maar ook uit één of meer keuzedelen. Daarmee kun je jouw vakmanschap verbreden of verdiepen. De keuzedelen beslaan in totaal 15% van de opleidingstijd. Daar doe je ook examen in.

  • Ondernemend gedrag
  • Bierkennis
  • Belevingsgericht werken
  • Evenementen (2 jaar)
  • Spaans
  • Arbo
  • Praktijkopleider

De regio als klaslokaal

Écht iets leren… dat doe je in de praktijk. Daarom zien we de regio als jouw klaslokaal. Je voert je projecten dan ook uit bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor sta je vanaf dag één met beide benen ‘in het vak’ en leer je de praktijk goed kennen. Maar we halen de praktijk ook naar binnen. Je krijgt bijvoorbeeld geregeld les van gastdocenten. Zij kennen de beroepen van nu én de toekomst namelijk als geen ander.

Onze nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven levert jou veel op. Ons onderwijs sluit altijd perfect aan bij de beroepspraktijk in de directe omgeving. Ook belangrijk: na je opleiding vind je vaak meteen een baan. Niet ver weg, maar ‘gewoon’ bij een bedrijf of instelling om de hoek. Wel zo fijn, toch?

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

  • Je kunt goed met mensen omgaan.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bewaart het overzicht en plant alles goed in.
  • Je bent klantvriendelijk.
  • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Natuurlijk wil je ook weten wat een opleiding kost. Klik hier voor de actuele bedragen.

Daarnaast vragen we je om een messenset te bestellen, deze bestel je hier.

Met welke vooropleiding heb je recht op toelating?

  • Vmbo k/g/t mavo
  • Overgangsbewijs 3-4 havo
  • Mbo 3

Kennismakingsgesprek en/of studiekeuzeadvies

Wil je een kennismakingsgesprek en/of een studiekeuzeadvies? Geef dit dan aan op je aanmeldformulier. We maken graag tijd vrij om je beter te leren kennen!

Kan ik doorstuderen na deze opleiding?

Na je opleiding kun je op zoek naar een baan. Maar je kunt natuurlijk ook doorstuderen! Als je dat wil, kun je het beste denken aan de volgende opleiding(en).

  • Hbo Food & Business
  • Vakman Ondernemer

Studie in cijfers

Maak een weloverwogen studiekeuze met objectieve informatie over deze opleiding en de arbeidsmarkt. Klik hier voor de laatste informatie.

Ook nog goed om te weten

Deze opleiding is uitgeroepen tot Topopleiding in Nederland!

Crebonummer / opleiding 25184
Niveau 4
Start opleiding 01/08/2019
Leerweg bol

Lijkt dit je wat?

Direct aanmelden

Is deze opleiding écht wat voor jou? Meld je hier dan meteen aan!

Meld je hier aan

Informatiedagen/-avonden

Lijkt deze opleiding je leuk, maar weet je het nog niet zeker? Dan kun je het beste een van onze informatiedagen/-avonden bezoeken. Hieronder zie je wanneer deze plaatsvinden.

Lees verder

Meeloopdagen

Wil je ervaren hoe het er bij ons op school aan toegaat? Dan nodigen we je van harte uit om een dag mee te lopen. Daarover vind je hier alle informatie.

Lees verder

Filter

0
088-0170000